Cinci remedii naturiste pentru lipsa de pofta de mancare

Poate ca suntem doar foarte obositi, stresati, simtim nevoia unei schimbari in viata personala, evenimentele par sa se adune tot mai repede, ne-am obisnuit cu diete repetate de slabire, nu facem suficienta miscare. Pe scurt simtim ca ne-am pierdut pofta de mancare si chiar daca initial ne-am bucurat ca vom mai slabi cateva kilograme in timp lipsa apetitului ne poate ameninta sanatatea pe termen lung. Si daca nu este un indiciu pentru o boala mai grava putem combate lipsa de pofta de mancare cu cateva solutii naturiste, in completarea tratamentului primit de la medic.  
 
1. Lamaia - poate cel mai la indemana remediu atunci cand apetitul nostru pare sa dispara de la o zi la alta. Sub forma de limonada sau adaugand o felioara in ceaiul preferat, sub forma de suc in salate sau pe o portie generoasa de peste, lamaia poate fi folosita in numeroase feluri si nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui. Pentru mai multa pofta de mancare se recomanda sa luati in fiecare dimineata o lingura de suc de lamaie cu putina miere (daca vreti sa fie mai dulce) si ar trebui nu doar ca apetitul sa isi revina, dar si sa va simtiti mai plini de energie si mai binedispusi. 
 
2. Ghimbirul - il folosim mai mult in bucatarie, pentru retete exotice sau biscuiti si fursecuri delicioase, gasim si ceaiuri care au aroma de ghimbir, insa poate fi utilizat usor si in cazul in care simtim ca ne-am pierdut pofta de mancare. O varianta simpla este sa radem foarte fin cam un sfert de lingurita de ghimbir, adaugand foarte putina sare cat mai pura, luand amestecul cu aproximativ 30 de minute inainte de fiecare masa. Cura nu ar trebui sa depaseasca 10 zile, cel mult doua saptamani, si daca preferati un ceai atunci il preparati din ghimbir uscat (preferabil) tocat marunt, aproximativ o lingurita, peste care turnati apa fierbinte. Puteti adauga miere sau zahar, se bea fierbinte in timpul zilei. 
 
3. Coriandrul - cu siguranta l-am intalnit in retete, poate l-am gustat si ne-a placut, l-am adaptat in combinatii pe placul nostru, insa ne-am gandit vreodata ca aceasta planta aromatica ar putea sa reprezinte o solutie cand ti-ai pierdut pofta de mancare? Recomandat de specialistii in nutritie naturista si de traditia indiana, coriandrul poate fi folosit pentru o infuzie surprinzator de simpla: sucul de coriandru (o legatura sau doua stoarse in robot sau strivite bine in mojar) se amesteca intr-o cana cu apa la temperatura camerei (cam o ceasca de suc de coriandru) si se bea pe stomacul gol.  
 
4. Piperul negru - daca va place acest condiment si daca medicul nu v-a interzis sa il consumati trebuie sa stiti ca are efect digestiv, trateaza unele probleme gastro-intestinale, si mai ales creste pofta de mancare, stimuland apetitul si transformand o reteta poate pasabila intr-un adevarat deliciu. Nu sunt recomandate excesele, dar atunci cand mancarea pare sa nu mai aiba niciun gust putin piper negru proaspat macinat ar putea face minuni. 
 
5. Sucul de ridiche neagra - poate ca nu este pe placul multora, dar vom gasi in el vitaminele C si B, iar efectele sale sunt diuretice, antialergice, calmeaza si relaxeaza sistemul nervos, ajuta in cazul racelilor si mai ales in tusea cu expectoratie, imbunatateste digestia. Daca nu il cumparati din magazinele naturiste il preparati din ridichea bine spalata, cu tot cu frunze, si nu beti mai mult de 50 de grame pe zi, eventual cu suc de morcovi sau telina pentru o combinatie cu un gust mai placut. Ar trebui sa simtiti in scurta vreme o revigorare a organismului si o revenire sau chiar o crestere a apetitului.

Articole asemănătoare

  • Patru remedii naturiste cu muguri de brad

    De un verde crud, intens, cu un miros puternic de rasina, usor acrisori la gust, moi (fara sa intepe, altfel sunt deja prea batrani) mugurii fragezi de brad se recolteaza intotdeauna cand au in jur de cinci centrimetri, iar in unele zone chiar mai putin.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

    Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin

  • Feluri de mancare din intreaga lume

    Mancarea buna trebuie sa aiba si o infatisare pe masura pentru a fi dorita si consumata de oameni. In acest context este important sa combinam ingredientele fiecarei retete in parte nu doar pentru gustul ci si pentru aspectul unui fel de mancare.

  • Tratamente naturiste utilizate in cosmetica

    Plantele folosite ca remedii naturiste pentru ten au proprietati diferite in functie de tenul pentru care sunt recomandate. In principal, sunt 4 moduri de utilizare: - lotiuni ale fetei cu infuzii sau decocturi de plante; - comprese cu infuzii...