Combaterea daunatorilor plantelor cu flori

IasomiePentru plantele cu flori daunatorii cei mai raspanditi sunt: acarianul, afidele.

Acarianul - se fixeaza de obicei pe partea inferioara a frunzelor de iasomie, de trandafiri. Prezenta lui se constata dupa mici si subtiri fire de paianjen, de culoare alba, care apar pe frunze.
Pentru distrugerea acarianului frunzele se pulverizeaza pe partea inferioara cu extract de tutun.

Afidele ataca majoritatea plantelor cultivate pentru flori. Ele se ivesc pe plante in colonii. Pentru combaterea lor plantele se pulverizeaza cu sulfat de nicotina. 

Articole asemănătoare

 • Iasomie cu flori duble

  Un soi de iasomie cunoscut ca iasomie Schneesturm, cunoscut si apreciat de gradinari datorita florilor mari, duble, cu petalele in straturi, a fost mai mereu ales de cei care apreciau in spatiul de relaxare putin rafinament, putina eleganta florala, un echilibru vegetal pe care alte flori pur si simplu nu il ofereau.

 • Violetele africane, flori de succes pentru interior

  Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii.

 • Plante cu flori pe timp de iarna

  Cele mai cunoscute si mai reprezentative flori pentru lunile de iarna sunt Craciunitele. Sub aceasta denumire se regasesc doua specii diferite; chiar trei, daca e sa ne luam dupa clasificarea facuta de unii specialisti

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.

 • Decor interior la inceput de toamna

  Alegeti plante cu flori sau fructe frumos colorate ori exotice orhidee, considerate uneori, in mod exagerat, greu de ingrijit.