Iasomie cu flori duble

Un soi de iasomie cunoscut ca iasomie Schneesturm, cunoscut si apreciat de gradinari datorita florilor mari, duble, cu petalele in straturi, a fost mai mereu ales de cei care apreciau in spatiul de relaxare putin rafinament, putina eleganta florala, un echilibru vegetal pe care alte flori pur si simplu nu il ofereau. Cu inflorescente albe, bogate, parand ca domina acel spatiu in care alegeti sa le plantati, florile au nevoie de putina atentie si ingrijire, insa toate eforturile se vor dovedi pe masura felului in care schimba radical ambianta. 
 
Iasomia cu flori duble are nevoie de lumina naturala, mult soare - atentie, nu de arsita - si de aceea trebuie sa pe plantati in gradina in zone insorite sau sa asezati ghivecele intr-o parte a curtii unde vor avea cat mai multa lumina si vor fi expuse la soare mai mult timp. Solul pentru iasomia cu flori duble va fi drenat cu grija, foarte bine, si permeabil, utilizati ingrasaminte minerale in perioada de crestere activa si neaparat feriti si aceasta specie de excesele de apa. Cel mai bine este sa udati iasomia Schneesturm doar cand solul este uscat complet. Nu va temeti, este un soi care va retine atata apa cat are nevoie si nu se va usca prea usor. 
 
Mai mult, iasomia Schneesturm este si un soi de iasomie rezistent nu doar in perioadele secetoase, dar si in cele reci, putand sa suporte relativ usor temperaturi neasteptat de scazute, de pana la -20 de grade Celsius, aparent un adevarat record pentru o floare a carei frumusete si eleganta ne-ar putea da impresia ca este si un soi fragil. 
 
O puteti planta in gradina intr-un loc unde stiti ca ca va avea mult soare, intr-o groapa mai mare, la o adancime de 30 pana la 50 de centrimetri, si pentru ca iasomia cu flori duble sa se poata dezvolta normal aveti nevoie de un spatiu de pana la doi metri intre plante, insa nu mai putin de 120-150 cm. Nu uitati ca duce ce a inflorit sa taiati periodic ramurile vechi, ajutand astfel planta sa infloreasca mai des. Va schimba cu siguranta gradina si va atrage atentia oricui o vede pentru prima oara. Este o planta ce atinge la maturitate pana la trei metri inaltime, asa ca trebuie sa ganditi de la bun inceput care este cel mai bun loc pentru ea. 

Foto: pflanzenfix.de

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Tratamente naturiste cu sapunarita

  Planta medicinala cu flori mari, de un roz palid spre violet sau chiar in nuante de crem si alb, sapunarita (Saponaria officinalis) mai este cunoscuta in popor si ca floarea calugarului, floarea de sapun, odogaciul sau sapunul popii.

 • Tratamente naturiste cu plamanarica

  O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.