Trandafirii Grandessa, rosu intens pentru gradini de vis

Varietate de trandafiri cataratori cu flori mari, grele, duble, de un rosu inchis care poate sa bata in visiniu in anumite zone (in functie de soare si de varsta tufei), Grandessa se adapteaza relativ usor conditiilor de clima din tara noastra. Sunt trandafiri ce pot fi plantati si intretinuti la fel de bine in gradini sau parcuri, solitari sau langa alte soiuri, iesind usor in evidenta prin multitudinea si nuanta aparte a inflorescentelor sale cu parfum dulce, puternic, specific pentru trandafiri. Cum sunt trandafiri cataratori nu foarte inalti (ating cel mult un metru inaltime) vor avea nevoie de un suport relativ mic, dar vor trebui toaletati in fiecare primavara pentru a trasa liniile tufei.

Prefera un loc unde sa aiba mult soare (suporta si un regim de semi-umbra, dar vor avea mai putine flori), iar pamantul cel mai bun este unul tipic pentru trandafiri, fertil, cu drenare buna, preferabil usor nisipos si cu PH putin acid. Sunt trandafiri care au nevoie sa fie udati frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand preferabil un metru intre ei si alte tufe de trandafiri sau alte plante, iar pamantul se curata in prealabil de buruieni. Se poate adauga ingrasamant organic in pamant cu cel putin o saptamana inainte de plantare. Evitati un loc unde viitoarea tufa de trandafir Grandessa sa fie in bataia curentilor reci de aer.

Este un soi de trandafir catarator care va inflori abundent de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei, in mai multe randuri, iar bobocii de un rosu aprins sunt parfumati si mari, perfecti si pentru buchete sau aranjamente florale. Suporta bine perioadele geroase ale iernii si nu necesita lucrari de intretinere deosebite, dar vor fi indepartate imediat ramurile uscate sau cu aspect bolnav ale tufei. Sunt o buna alegere, fiind trandafiri rezistenti si longevivi, dar si parfumati.

Foto: pinterest.es

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Kardinal

  Soi teahibrid cu flori mari, de un rosu visiniu intens si aspect decorativ deosebit, Kardinal este un trandafir bun pentru gradini si parcuri, longeviv si rezistent, care se va adapta destul de usor conditiilor climatice din tara noastra.

 • Crinii Gran Paradiso

  Soi asiatic usor de remarcat datorita florilor sale mari, de un rosu intens in diverse nuante (in functie de soare si varsta plantei), acest crin este ideal pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate

  Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.