Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide

 

Interactiunea dintre fungi si plante consta in mecanisme foarte complexe, iar incercarea de eradicare a bolilor fungice este deosebit de costisitoare. Exista numeroase metode de combatere a fungilor, dar cea mai cunoscuta este folosirea fungicidelor, molecule organice care se pulverizeaza pe cultura, aplicandu-se odata cu udarea plantelor sau se incorporeaza in sol.

Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide este cea mai practicata metoda de reducere a pagubelor, folosindu-se agenti agenti chimici variati, care distrug sau atenueaza actiunea respectivilor patogeni. Din pacate, multi agenti patogeni dezvolta rezistenta la asemenea chimicale, iar multi dintre ei nu sunt susceptibili la control prin mijloace chimice.

De exemplu, mana cartofului este cel mai mult controlata prin aplicarea frecventa a fungicidelor. Acestea si-au pierdut insa din eficienta. In plus, multi dintre agentii chimici folositi pot cauza mediului inconjurator distrugeri serioase avand de asemenea si un efect toxic pentru oameni si animale.

Articole asemănătoare