Construieste sanatatea copilului dinainte de conceptie


Multe dintre femei, in ultima perioada, au inceput sa devina interesate de subiectul alimentatiei dinainte de sarcina. Responsabilitatea ambilor parinti, dar mai ales a mamei, intr-adevar, nu incepe in timpul sarcinii propriu-zis, ci daca se poate, cu un an sau doi mai devreme.

Sanatatea copilului este influentata in mare masura de stilul nostru de viata, chiar daca acest lucru nu rezulta la prima vedere. Imbunatateste propria alimentatie macar cu trei luni inainte de a concepe si fa tot posibilul sa ajungi la greutatea ideala pentru inaltimea ta. Slabeste sau ingrasa-te, dupa cum este cazul.

Pe langa imbunatatirea sanatatii creierului si a functiilor celulare, acidul folic (de asemenea cunoscut sub numele vitamina B9) este esential pentru fertilitatea si dezvoltarea fatului. Femeile care incearca sa conceapa sau sunt insarcinate trebuie sa ia un supliment de 0,4 miligrame de acid folic pe zi, insa nu fara acordul medicului.

Cercetarile indica o legatura directa intre deficitul de acid folic si defectele tubului neural, care protejeaza maduva spinarii. In lipsa acidului folic exista riscul ca tubul neural sa nu se formeze corespunzator in a treia sau a patra saptamana de sarcina.  Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda produsele alimentare cu acid folic, precum cerealele, la micul dejun. 

Daca planuiti sa aveti un copil in urmatorul an, ar fi bine sa discutati cu medicul dumneavoastra  despre posibilitatea de a lua multivitamine o perioada.  Amintiti-va, insa, ca acestea sunt doar suplimente, si nu substituie mesele obisnuite ale zilei. Raman de baza tot fructele si legumele (proaspete, congelate, uscate), alimentele bogate in carbohidrati naturali, alimentele bogate in proteine, lactatele, pestele si alimentele bogate in fier.  

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.

Articole asemănătoare

  • Ghiara matei, remediul unei pleiade de boli

    Ghiara matei este un ingredient natural comun pe ambalajul produselor naturiste. Chiar daca nu face parte din flora spontana a tarii noastre, liana originara din bazinul Amazonului inlesneste in fiecare zi sanatatea a milioane de persoane din intreaga lume.

  • Biscuiti cu aroma de cuisoare

    Surprindeti-i pe cei dragi cu un desert placut preparand biscuitii cu aroma de cuisoare. Cuisoarele au numeroase proprietati benefice pentru sanatatea noastra. Alaturi de nutrientii si uleiurile continute, acestea mai au si flavonoizi, cu calitati antioxidante.

  • Retete pentru ingrijirea naturala a corpului

    Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente

  • Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii

    Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.

  • Fructul de rodie, important si in cosmetica naturala

    Considerata o planta-minune a toamnei, rodia este intrebuintata si in diverse preparate pentru piele, pe langa consumul sau ca fruct benefic pentru sanatatea noastra.


Warning: fopen(cache/f5370a7f3c5cd3d0fd9a26a10c18a680) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139