Consumul de mere si pierderea in greutate

Foto:bighistory.net

 Nu incape indoiala ca merele sunt printre cele mai sanatoase alimente oferite de natura.  Apreciate adesea pentru gustul lor inconfundabil si pentru valoarea nutritiva crescuta, merele au ocupat de timpuriu o pozitie privilegiata in randul produselor recomandate pentru o viata sanatoasa.

 

Una dintre intrebuintarile mai putin cunoscute ale merelor vizeaza pierderea in greutate. Desi majoritatea regimurilor de slabire are un grad sporit  de dificultate si promite adevarate minuni intr-un timp scurt, acest lucru se petrece rareori din cauza particularitatilor fiecarui organism.

 

Metoda de slabire bazata pe mere nu cunoaste riscuri putand constitui un sprijin important in lupta cu kilogramele, alaturi de alte produse naturale si sport.    

 

Merele au continut scazut de calorii, grasimi si sodiu insa balanta este echilibrata de vitaminele, mineralele si fibrele prezente in proportii semnificative.

 

S-a constatat ca fibrele scad nivelul colesterolului din organism si sporesc volumul hranei fara a suplimenta calorii, pentru ca nu se digera in organism. Pectina pe care o contin acestea este compusul care da senzatia de satietate, fiind printre factorii esentiali ai scaderii in greutate.

 

Prin vitaminele oferite de mere castigam vitalitatea care ne ajuta sa fim mai activi pentru  arderea caloriilor. De asemenea procentul ridicat de apa caracteristic merelor reprezinta un aport suplimentar important care ofera energie si asigura functionalitatea metabolismului nostru.

 

Pentru a scadea in greutate cu ajutorul merelor trebuie sa consumati timp de o luna 3-4 mere in diferite momente  ale zilei alese in mod convenabil. Aveti posibilitatea de a le consuma cu 30 minute inaintea meselor principale sau in locul gustarilor bogate in E-uri(bomboane, chipsuri etc).  

 

Renuntarea la micile placeri oferite de  consumul dulciurilor in favoarea fructelor se poate dovedi cauza primelor rezultate favorabile.

 

Totusi, trebuie mentionat ca pentru maximizarea sanselor dieta cu mere necesita sa fie asociata unui program mai complex stabilit de un specialist.

Articole asemănătoare