Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

Ingrediente:
 
doua cani suc de mere proaspat (de preferat) sau din cutie
sucul de la doi morcovi medii
o jumatate de lingurita scortisoara macinata
2 bucati anason stelat
o jumatate de lingurita seminte de cardamon
4-5 cuisoare
un varf de lingurita nucsoara
o crenguta de rozmarin
un varf de lingurita ghimbir (sau dupa gust)
1-2 lingurite zahar brun
(optional) un praf de piper negru
 
Mod de preparare
: puneti sucul de mere la incalzit intr-un vas potrivit, adaugand pe rand toate mirodeniile si lasand sa fiarba la foc mic, acoperit cu un capac, pentru 3-5 minute. Se lasa apoi putin la racit si se strecoara. Se toarna combinatia de suc de mere si mirodenii in pahare, inca fierbinte, deasupra sucul de mere si se amesteca bine cu o lingura. Puteti pune deasupra putina scortisoara si/sau nucsoara pentru mai multa aroma.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe de padure si sfecla

    Plin de antioxidanti si vitamine, cu putine calorii si un gust placut, intens, dulceag, este o bautura pentru acele momente cand ai nevoie de un plus de energie. Sfecla rosie poate fi coapta sau fiarta pentru o aroma mai puternica.

  • Sangria cu brandy si vin alb

    O reteta de sangria in care se foloseste vinul alb sec in locul celui rosu alaturi de multe fructe, suc de mere si un brandy de calitate.

  • Supa-crema de cartofi si morcovi cu seminte de chimen

    O supa simpla de legume cu gust proaspat, putine calorii si un plus de aroma datorita chimenului, care va usura si digestia.

  • Cinci fructe pentru un plus de energie

    Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.

  • Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru

    Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.