Controlul umiditatii plantelor din casa

  Lipsa umiditatii este principala cauza care produce decesul multor plante, in special pe timpul iernii. Schimbarea anotimpurilor afecteaza destul de mult plantele, iar daca acestea stau in aer liber pe perioada verii si in casa pe perioada iernii, tranzitia le afecteaza si mai mult.

Daca mutati plantele afara in timpul verii asigurati-va ca inainte de sosirea iernii acestea sunt aduse in casa inainte de a da drumul la caldura. Preferabil, mutarea ar trebui facuta cand geamurile sunt deschise pentru ca plantele sa nu sufere prea mult si sa se poata adapta in noul mediu.

Problemele legate de umiditate le puteti observa atunci cand frunzele plantelor capata o culoare ruginie. Pe masura ce acestea se deshidrateaza isi schimba culoarea si cad.

Pentru a va asigura ca plantele din casa primesc destula apa si au umiditatea necesara supravietuirii trebuie sa cunoasteti nevoile particulare ale fiecareia. Daca aerul din casa tinde sa devina uscat puteti sa puneti sub ghivece tavi cu pamant ud, insa niciodata sa nu asezati ghiveciul direct intr-o tava cu apa.

De asemenea prin pulverizarea apei asupra plantelor puteti sa mariti nivelul umiditatii zilnic. Daca aveti multe nu ar strica sa investiti intr-un umidificator. Este benefic pentru flori, pielea dumneavoastra si chiar mobila din lemn pe care o aveti.

Articole asemănătoare

 • Armonie florala cu Feng Shui

  Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

 • Primavara in gradina de flori perene

  Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca plantelor perene. Daca frigul iernii i-a tinut departe de gradina, sosirea zilelor calde ii invita acum afara din casa, propunandu-le sa redescopere in propria maniera frumusetea naturii.

 • (P) Un plus de confort

  Stim cu totii. Iarna a venit iarasi, val-vartej, fara sa ne pregateasca din timp. In fiecare zi este frig, vant, ger si bruma. Este atat de greu sa facem orice presupune sa iesim din casa.

 • Ingrijirea speciala acordata plantelor pe parcursul iernii

  Majoritatea plantelor din balcon traiesc un singur an. Ele infloresc, ne infrumuseteaza ziua cu petalele lor delicate si colorate

 • Ingrijirea bradului de Craciun

  Daca avem putina grija, brazii frumos impodobiti din casele noastre vor rezista si ne vom bucura de ei mai mult timp