Ingrijirea speciala acordata plantelor pe parcursul iernii

Majoritatea plantelor din balcon traiesc un singur an. Ele infloresc, ne infrumuseteaza ziua cu petalele lor delicate si colorate, produc seminte, apoi se sting incet. Totusi clopoteii (fuchsia), care odata cu trecerea timpului devin din ce in ce mai bogati, si muscatele merita si ar trebui tinute pe tot parcursul iernii in casa. De asemenea, leandrii, maslinii ornamentali si celalate plante care provin din zonele mediteranene trebuie sa fie adapostite undeva unde temperatura este propice fiecarei specii in parte.

Pentru a respecta acea perioada de liniste de care are nevoie si in care intra fiecare planta, incepand cu luna septembrie nu mai este indicat sa folosim ingrasamant. Odata cu prima noapte in care temperaturile sunt foarte scazute si cand dimineata observam pe pamantul rece un strat subtire de bruma, atunci este momentul ca toate florile sa fie aduse in casa sau in sera. Totusi inainte de de acest lucru se taie lastarii, se indeparteaza frunzele galbene sau cele uscate si se verifica plantele, ca acestea sa nu aiba daunatori.

Locul ideal pentru cercelusi si muscate este pervazul ferestrelor dintr-o incapere luminoasa in care temperaturile sa nu fie ridicate (o camera neincalzita, pivnita, pod, spatiul in care depozitam diverse lucruri, etc). Daca sunt asezate intr-un loc in care lumina patrunde cu greu, florile isi vor pierde frunzele, insa acest lucru nu constituie o problema. In cazul in care aerul din incapere este prea cald exista riscul formarii daunatoriilor si a ciupercilor.

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare

  • Ingrijirea tenului pe parcursul verii

    Pe parcursul verii, vremea frumoasa si soarele zambitor sunt principalii factori care ne conving sa petrecem cat mai mult timp in natura. Totusi, nu trebuie neglijate sfaturile medicilor care aduc in atentie riscurile pe care le implica activitatile

  • Ingrijirea tenului si pielii in timpul iernii

    Odata cu venirea anotimpului rece pielea noastra are nevoie de o ingrijire mai speciala. In cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi cu privire la o ingrijire optima pe timpul iernii

  • Activitati de iarna utile in gradina

    Desi lunile de iarna sunt caracterizate de o stare de hibernare, exista cateva activitati utile care se fac si in perioada iernii, acestea contribuind la sanatatea generala a plantelor din gradina dumneavoastra.

  • Controlul umiditatii plantelor din casa

    Lipsa umiditatii este principala cauza care produce decesul multor plante, in special pe timpul iernii. Schimbarea anotimpurilor afecteaza destul de mult plantele, iar daca acestea stau in aer liber pe perioada verii si in casa pe perioada iernii, tranzitia le afecteaza si mai mult.

  • Plantele exotice si ingrijirea lor pe timpul iernii

    Plantele exotice aflate in interior sunt printre cele mai pretentioase si trebuie sa li se asigure conditii apropiate zonelor de origine.


Warning: fopen(cache/9da4b3ba6260d05964998024cc6fc8a1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139