Crinii Triumphator

Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete. Un crin ce la maturitate va atinge un metru inaltime, cu tulpini puternice si elastice, prefera locurile din gradina unde sa aiba mai mult soare, un sol pe cat posibil unul nisipos, cu drenare buna si ideal fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic. 
 
Trebuie udat frecvent, seara, dar folosind cantitati moderate de apa. Va veti bucura de frumusetea acestor crini mai multi ani daca aveti grija ca dupa ce s-au scuturat florile sa taiati partile uscate sau cu aspect bolnav. Nu necesita ingrijiri deosebite si are o buna rezistenta la gerul iernii. Se poate adapta si intr-o portiune din gradina unde sa aiba un regim de semi-umbra, dar nuanta inflorescentelor va fi mai stinsa. Se va planta din martie pana in mai sau toamna, pana in octombrie, si infloreste de la jumatatea verii. Se poate cultiva la fel de bine intr-o jardiniera de dimensiuni mai mari sau intr-un ghiveci, atat timp cat crinul are suficient soare si este udat frecvent. 

Foto: jparkers.co.uk

Articole asemănătoare

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale

 • Crinii roz Belladonna

  Usor de recunoscut datorita florilor mari, de un roz intens.

 • Crinii Mero Star - mai multa culoare in gradina

  Pentru a cultiva aceasta varietate de crini veti avea nevoie de o zona cu mult soare, un sol nisipos, si nu uitati sa udati florile doar seara.

 • Crinii – podoaba minunata a gradinii

  Majoritatea crinilor pot fi plantati in gradina fara nicio problema incepand cu primele zile ale primaverii. Astfel gradina dvs. va fi foarte colorata si frumos impodobita pe tot parcursul anotimpurilor calde.