Crinii asiatici Lollypop

Cu flori mari si parfum dulce, intens, aceasta varietate de crin asiatic este usor de cultivat si intretinut, schimba in bine orice gradina si sunt ideale pentru buchete elegante, dar cei care sufera de alergii ar trebui sa le evite. Inflorescentele crinilor Lollypop sunt mari, de peste 10 cm in diametru si acea forma de cupa clasica pentru aceste flori, petalele sunt de un alb pur, catifelat, cu varfurile de un roz visiniu de o rara frumusete. Bulbii de crin Lollypop se vor planta fie primavara, pana la inceputul lui mari, fie toamna pana la jumatatea lui octombrie. Are o buna rezistenta la frig dar in iernile deosebit de geroase pamantul poate fi protejat cu un strat de mulci.

Se alege un loc din gradina unde crinii sa aiba mult soare, sa fie feriti de curentii reci de aer, iar pamantul recomandat trebuie sa aiba drenare buna (pentru a evita ca radacinile plantei sa putrezeasca) si sa fie putin nisipos. I se poate adauga inainte ingrasamant organic, iar planta se va uda periodic, seara, folosind cantitati mici spre moderate de apa. La maturitate crinii Lollypop vor atinge 100 de cm lungime si infloresc in perioada verii, in iunie-iulie. Rezista bine dupa ce sunt taiate, asa ca le veti gasi adesea in aceasta perioada in florarii, fiind ideale pentru buchete sau pentru aranjamente florale destinate ocaziilor speciale.

Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale

 • Crinii roz Belladonna

  Usor de recunoscut datorita florilor mari, de un roz intens.

 • Crinii Mero Star - mai multa culoare in gradina

  Pentru a cultiva aceasta varietate de crini veti avea nevoie de o zona cu mult soare, un sol nisipos, si nu uitati sa udati florile doar seara.

 • Crinii – podoaba minunata a gradinii

  Majoritatea crinilor pot fi plantati in gradina fara nicio problema incepand cu primele zile ale primaverii. Astfel gradina dvs. va fi foarte colorata si frumos impodobita pe tot parcursul anotimpurilor calde.