Crinii orientali Stargazer

Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale, rezistand multa vreme dupa ce au fost taiate. Stargazer este un crin cu flori mari, de un roz spre visiniu, cu laturile petalelor albe si mici pete alungite in partea centrala, foarte elegante si care vor schimba radical orice gradina. Sunt flori potrivite atat pentru gradini cat si pentru ghivece, relativ usor de aclimatizat in tara noastra si le puteti pastra la fel de bine in balcon sau pe terasa. Cu tulpinile sale viguroase, crinul Stargazer are mai multe inflorescente pe fiecare fir, pana la opt, orientate in sus, si se recomanda sa fie plantate grupate daca aveti suficient spatiu. 
 
Pentru un crin hibrid Stargazer sanatos alegeti un sol fertil, cu drenare buna, usor acid si ideal fertilizat inainte cu ingrasamant natural, si nu uitati ca trebuie sa aiba cat mai mult soare (desi poate suporta si umbra). Se uda frecvent dar fara excese pentru ca radacinile pot putrezi usor daca apa nu se scurge usor. Se planteaza toamna, pana in noiembrie si va inflori anul urmator, la jumatatea verii, crinii depasind la maturitate 100 de cm inaltime. Se recomanda sa indepartati partile uscate sau bolnave ale plantei, si nu uitati ca pentru crinii orientali pamantul nu trebuie sa fie niciodata uscat, crapat, nici macar in perioadele de seceta. Pentru vaze si aranjamente florale taiati florile atunci cand bobocii sunt pe cale sa se deschida, taiati oblic tulpina si daca schimbati apa la trei-patru zile ar putea rezista si pana la doua saptamani. 
 
Stargazer este unul dintre cele mai frumoase, parfumate si rezistente varietati de crin oriental, si va puteti bucura de culorile si mireasma sa ani in sir, fiind o floare ce suporta bine si gerurile iernii.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

 • Crinii roz Belladonna

  Usor de recunoscut datorita florilor mari, de un roz intens.

 • Crinii Mero Star - mai multa culoare in gradina

  Pentru a cultiva aceasta varietate de crini veti avea nevoie de o zona cu mult soare, un sol nisipos, si nu uitati sa udati florile doar seara.

 • Parcul National Calimani

  Calimanul ocupa partea nord-vestica a grupei centrale a Carpatilor Orientali, reprezentand cel mai extins masiv vulcanic din tara noastra.