Crinul Oriental Rio Negro

O varietate de crin foarte eleganta si impresionanta estestic, Rio Negro are petale mari, de un roz care poate ajunge pana la visiniu, cu margini albe fine, subtiri si un model din puncte inchise la culoare pe suprafata florii, si este o alegere buna mai ales pentru cei care nu au foarte multa experienta in gradina. Se planteaza usor, nu are nevoie de ingrijire deosebita si din fericire poate sa reziste atat bolilor care afecteaza crinii cat si temperaturilor scazute din anotimpul rece. Este un crin de o rara frumusete, are nevoie de soare in cea mai mare parte a zilei si de un sol nisipos, fertilizat, trebuind sa fie udat seara. Se dezvolta repede si poate ajunge la o inaltime de un metru, tulpinile sunt viguroase, puternice, florile sunt mari, cu un diametru impresionant de pana la 20 de cm si un parfum discret. 
 
Crinul oriental Rio Negro infloreste in perioada iunie-iulie si se planteaza incepand din martie pana in mai sau, daca este posibil, in luna septembrie si chiar in octombrie, daca nu este foarte rece. Veti gasi exemplare de un roz intens, altele in nuante mai inchise, puternice, insa de fiecare data reusind sa transforme orice gradina intr-un spectacol al culorilor.

Foto: sierraflowerfinder.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul teahibrid Rio Samba

  Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit.

 • Crinul Broken Heart

  Un crin oriental de mari dimensiuni, cu parfum intens si dulce, flori de un roz aparte, Broken Heart este una din acele alegeri care vor transforma radical orice gradina, si in ciuda aspectului exotic este un soi de crin ce nu va avea nevoie de ingrijiri deosebite.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale

 • Crinul asiatic Fata Morgana - mult galben pentru un spatiu mai vesel

  Fata Morgana este in fapt un soi hibrid originar din Olanda, remarcabil datorita inflorescentelor de mari dimensiuni, de un galben curat, puternic, amintind de cel al cojii de lamaie, pe care il veti intalni destul de rar in cazul crinilor.