Cyperus

cyperusPlanta ornamentala prin frunze.


Denumire stiintifica: Cyperus papyrus
Familia: Cyperaceae
Origine: Africa
Dimensiuni: 3 - 4 m


Conditii: sol cu apa persistenta, sau chiar cutii amplasate sub apa; are nevoie de multa lumina si de temperatura ridicata.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Plantele de interior ne protejeaza impotriva gripei?

  Plantele sunt in general benefice pentru climatul si atmosfera din interiorul locuintei, deoarece ajuta la purificarea aerului. Ceea ce au descoperit cercetatorii este un lucru absolut inedit

 • Cyperus C. Alternifolius

  Planta se prezinta sub forma unei tufe largi, alcatuita din numeroase tulpini inalte de 60-100 cm., nude, fiacre purtand in varf un buchet de frunze inguste, recurbate spre baza si dispuse intr-o rozeta, ca spitele unei umbrele. Culoarea frunzelor este verde intens.

 • Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament

  Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire. Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic.

 • Alegerea si amplasarea corecta a plantelor de apartament

  La alegerea si amplasarea plantelor de interior pentru decorarea apartamentului sau casei dvs. trebuie sa aveti in vedere aspectele legate de asigurarea microclimatului. Plantele trebuie sa aiba conditii corespunzatoare ...

 • Cum sa asigurati o luminozitate suficienta plantelor dumneavoastra

  Plantele au nevoie de lumina pentru a trai, deoarece aceasta conditioneaza asimilarea carbonului pe care ele il iau din atmosfera.