Cyperus C. Alternifolius

Denumire stiintifica
Cyperus C. Alternifolius

Denumire populara
Planta Umbrela, Papirus

Specii si varietati
C. alternifolius (Varietati: variegata, gracilis), C. diffusus, C. papyrus

Planta se prezinta sub forma unei tufe largi, alcatuita din numeroase tulpini inalte de 60-100 cm., nude, fiacre purtand in varf un buchet de frunze inguste, recurbate spre baza si dispuse intr-o rozeta, ca spitele unei umbrele. Culoarea frunzelor este verde intens.

Ingrijire
Udarea este indispensabila tot timpul anului, pamantul trebuie sa fie in permanenta saturat de apa. Vara se aplica solutii de ingrasaminte, de 2 ori pe luna. Transplantarea trebuie facuta in fiecare primavara. Primavara partile vegetative aeriene ale plantei se taie sever, acest procedeu conducand la o crestere frumoasa.

Articole asemănătoare

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?

  Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur

 • Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile

  Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.

 • Calathea (C. Makoyana)

  C. Makoyana este considerata cea mai frumoasa specie a acestui gen. Poate atinge inaltimea de 40-50 cm. Frunzele sunt mari, sustinute de petioli rigizi, de culoare rosie, cu limbul ferm, oval sau lanceolat, usor asimetric. Culoarea frunzelor este verde deschis, cu nuanta argintie, fiind marcate, de-a lungul nervurilor secundare, de pete alungite, de marimi diferite, verde-oliv pe fata superiaora si purpurii pe reversul frunzelor.