DELPHINIUM

DELPHINIUM - Nemtisor, Gheata-catanei 

NEMTISOR, GHEATA-CATANEIDELPHINIUM

Familia: Ranunculaceae
Aspect: ierbos
Perioada de inflorire: vara
Expunere: plin soare
Udare: abundenta

Genul Delphinium contine aproximativ 250 de specii de plante anuale, bianuale si erbacee perene, impartite in trei grupe: Belladona, Pacific si Elatum.

Cultivare: Plantele au nevoie de un pamant fertil, bogat in humus, drenat si o pozitie deschisa, in plin soare. Trebuie sa fie sustinute cu suporturi instalate cand plantele sunt inca mici. Pe timpul perioadei de crestere se uda din abundenta si se administreaza ingrasaminte.

Reproducere: Plantele anuale si bianuale se pot inmulti prin insamantare, toamna sau primavara. Cei mai multi dintre hibrizi se inmultesc insa prin divizarea tufelor sau prin butasi, la inceputul primaverii.  

Articole asemănătoare

 • Flori potrivite pentru cadoul de Ziua Indragostitilor

  Fiind acea luna din an care include sarbatoarea Dragobetelui, februarie tinde sa-si piarda orice conotatie secundara, pentru ca - mai mult decat orice - oamenilor le place sa iubeasca si sa fie iubiti.

 • Flori indragite ale lunii iulie

  Luna Iulie ofera prilejul de a trece in revista cateva dintre felurile principale de flori estivale. Din dorinta de a fi cat mai cuprinzatori, am pus cap la cap cele mai importante

 • Activitatile din sera in luna Ianuarie

  Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

 • Cum avem toamna o gradina multicolora?

  Rand pe rand frunzele au inceput sa se usuce si sa cada. Pentru oamenii gospodari este semn ca multe dintre uneltele de care nu s-au putut lipsit in timpul verii vor sta de acum in asteptarea viitorului sezon estival.

 • Delphinium, o floare de toamna deosebita

  Delphinium este o floare de toamna ce face parte din familia de plante perene Ranunculaceae si este originara din emisfera nordica.