Daliile Tartan

Flori bicolore de mari dimensiuni, atragatoare prin jocul cromatic de alb si rosu visiniu, aceste dalii au un parfum placut, dulce, sunt relativ rezistente, se cultiva si se intretin usor, schimband radical orice gradina sau spatiu verde. Sunt excelente si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase, pentru ocazii speciale, fiind un cadou inspirat pentru cei care adora culorile si prospetimea florilor, iar dintre dalii este de departe una dintre cele mai frumoase.

Este un soi care prefera solul fertil, cu drenare buna, si inainte de plantare se pot adauga ingrasaminte naturale pentru un randament si o crestere mai buna. Daliile Tartan au nevoie de soare, cat mai mult soare, dar trebuie sa fie si udate frecvent, pentru ca sunt flori ce au mare nevoie de apa in special in perioadele foarte calduroase. Fie ca le-ati gasit un loc in gradina, fie intr-un ghiveci sau in jardiniere daliile vor fi plantate incepand de la jumatatea primaverii pana spre inceputul verii, lasand intre exemplare macar 20 de cm distanta. Sunt flori relativ inalte, depasind 70-80 de cm la maturitate, iar inflorescentele lor mari, parfumate, in culori ce atrag din prima clipa sunt perfecte pentru orice spatiu. Se recomanda sa fie plantate mai multe exemplare grupate pentru o impresie estetica deosebita sau sa se aleaga alte flori in nuante contrastante. 

Foto: amazon.com 

Articole asemănătoare

 • Daliile Arabian Night

  Cu florile sale mari, duble, cu petale de un rosu visiniu, catifelate, aceasta varietate de dalie ar trebui sa fie des intalnita in gradini, fiind un soi de o rara frumusete, dar in egala masura usor de plantat si ingrijit.

 • Dalii Penny Lane

  Flori bicolore mari, elegante, de o impresionanta frumusete, aceste dalii poarta numele unei celebre piese Beatles si sunt perfecte pentru gradini sau terase, parcuri, buchete si aranjamente florale pretentioase, dar in acelasi timp sunt relativ usor de cultivat si ingrijit

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?

  Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

 • Frumusetea gradinii mele in luna septembrie

  Vreme frumoasa, vant, ploaie, bruma, daunatori, cartite – despre toate acestea si nu numai va vom vorbi in cele ce urmeaza