Decoratiuni din flori pentru Craciun

Perioada dinaintea Craciunului si atmosfera creata de decoratiunile specifice acestui sezon ne introduc intr-o lume feerica, de basm. Cu pasi repezi se apropie marea sarbatoare, iar locuintele noastre prind contur datorita acestor podoabe.

Florile reprezinta cadouri deosebite pe care le putem face celor dragi. De asemenea, cu ajutorul acestora avem posibilitatea de a ne decora locuinta. Cei ce nu au inca nicio idee cu privire la darurile de Craciun pentru cei dragi, o floare caracteristica sezonului ii poate salva. Florile sunt simbolul vietii si al bucuriei. 

Flori specifice pentru Craciun

Una dintre florile specifice Craciunului este Spanzul, denumit si  Trandafirul Iernii (Helleborus). Aceasta are petale albe ca neaua si infloreste in lunile de iarna. Din acest motiv este folosita pentru buchetele de flori sau decoratiunile de Craciun.

O alta planta tipica pentru acest anotimp este Steaua Craciunului (Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia). Aceasta ne incanta privirile in fiecare sezon de iarna incepand cu luna noiembrie pana in ianuarie.

Flori minunate pentru Craciun sunt si Crinul Rosu, cunoscut si drept Amaryllis, dar si cel Asiatic (Hippeastrum). Petalele acestora infrumuseteaza orice spatiu cu delicatele lor nuante rosé sau  rosu profund.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Narcisele Art Design

  Narcisele sunt unele dintre cele mai populare flori pentru gradinarii cu experienta sau pentru incepatori: sunt ieftine, usor de gasit, plantat si intretinut, au culori vii, sunt neasteptat de rezistente pentru plante aparent fragile, si schimba radical o incapere daca sunt cultivate in ghivece si jardiniere sau o gradina ce avea nevoie de o improspatare cromatica.

 • Bucate romanesti traditionale de Craciun

  Daca in primele doua saptamani din decembrie pregatirile pentru Craciun au tinut mai mult de planificare, din ziua in care traditia populara a randuit "Ignatul porcilor" (20 decembrie) gospodinele nu-si mai vad capul de treburi in bucatarie.

 • Decoratiuni din legume

  De fiecare data cand primim oaspeti la masa ne dorim ca totul sa fie cat mai bine pus la punct sau sa pregatim mici surprize cu ajutorul decoratiunilor pentru a-i surprinde pe acestia intr-un mod cat mai placut.

 • Daruri delicioase de Craciun

  Putem pregati daruri irezistibile din bucatarie pentru toate persoanele dragi care ne trec pragul casei in timpul sarbatorilor de Craciun

 • Flori de primavara

  Pentru a scapa de aspectul deprimant pe care ni-l aduce deseori iarna, activitatile din gradina pentru pregatirea florilor de primavara reprezinta o solutie.