Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

 Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:


Pentru blat:

125 g unt

4 oua

125 g zahar pudra

60 g faina

100 g cacao

coaja rasa de lamaie

ciocolata rasa


Pentru umplutura:

dulceata de portocale


Se realizeaza astfel:

Untul se freaca pana devine spuma.

Apoi se adauga, pe rand, cele 4 galbenusuri.

Se pune si zaharul pudra.

Se cerne faina si se adauga si aceasta.

Se pune si cacaua diluata cu o lingura de apa.

Se mai pune si coaja rasa de lamaie.

Se adauga si cele 4 albusuri batute spuma.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu unt.

Se lasa la cuptor pana este gata.

Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cand este rece, se taie blatul in doua felii.

Se umple cu dulceata de portocale.

Deasupra cremei se presara ciocolata rasa.

De asemenea, se orneaza si tot tortul cu ciocolata rasa.

Se serveste oricand doriti.

Sursa foto

Articole asemănătoare