Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului. Casper - un nume potrivit pentru coloritul sau tinand cont de faima personajului - este un soi de dovleac nu doar decorativ (perfect pentru felinare de Halloween sau, de ce nu, ca decoratiune pentru o petrecere de toamna) dar si cu gust dulce, pulpa suculenta, potrivita pentru placinte si alte deserturi, dar si pentru a fi pregatit la cuptor. Si daca nuanta sa va face sa credeti ca este doar aspectuos cunoscatorii de peste ocean il folosesc de multa vreme si il recomanda tocmai ca unul dintre cei mai gustosi dovleci. 
 
Pentru a va bucura de o productie buna plantati dovleacul Casper primavara intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer, iar pamantul sa aiba drenare buna, sa fie cat mai bogat in humus, si nu uitati sa udati frecvent dovlecii, avand grija sa stropiti pamantul din jur si nu planta. Indepartati frecvent buruienile pentru a permite dovlecilor sa creasca mai usor si mai repede. Cum apar semne de ofilire pe suprafata dovlecilor trebuie sa fie udati mai des si folosind cantitati mai mari de apa. Au nevoie de 90-120 de zile pentru maturizare, asa ca ii veti culege cel mai devreme la inceputul toamnei, atunci cand coaja si-a pierdut acea stralucire care ii dadea un colorit si mai intens. Miezul este de un galben-portocaliu, dulce, consistent, cu seminte medii si tari. Dupa ce a fost cules dovleacul Casper poate fi pastrat in camara sau poate fi pregatit imediat.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Ridichile Saxa 2, o buna alegere pentru cultivatori

  Un soi timpuriu cu productivitate foarte buna, indicat atat pentru culturi intensive cat si pentru gradinile sau serele mai mici, ridichile Saxa 2 sunt mici, rotunde, de un frumos rosu intens, cu textura crocanta si gust puternic, fara sa lipseasca notele dulci, vegetale.

 • Trandafirii Snow Dance

  Cu bobocii sai de un alb pur, imaculat, mari si intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios, este o varietate perfecta atat pentru decor cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase, pentru ca florile rezista bine dupa ce sunt taiate.

 • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.

 • Dovlecii Golias

  De forma ovala, greu si cu coaja de un portocaliu deschis, tare si rezistenta, are un miez suculent, cu gust dulce si usor parfumat, foarte bun pentru diverse retete de desert.

 • Prunele President

  Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.