Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului. Casper - un nume potrivit pentru coloritul sau tinand cont de faima personajului - este un soi de dovleac nu doar decorativ (perfect pentru felinare de Halloween sau, de ce nu, ca decoratiune pentru o petrecere de toamna) dar si cu gust dulce, pulpa suculenta, potrivita pentru placinte si alte deserturi, dar si pentru a fi pregatit la cuptor. Si daca nuanta sa va face sa credeti ca este doar aspectuos cunoscatorii de peste ocean il folosesc de multa vreme si il recomanda tocmai ca unul dintre cei mai gustosi dovleci. 
 
Pentru a va bucura de o productie buna plantati dovleacul Casper primavara intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer, iar pamantul sa aiba drenare buna, sa fie cat mai bogat in humus, si nu uitati sa udati frecvent dovlecii, avand grija sa stropiti pamantul din jur si nu planta. Indepartati frecvent buruienile pentru a permite dovlecilor sa creasca mai usor si mai repede. Cum apar semne de ofilire pe suprafata dovlecilor trebuie sa fie udati mai des si folosind cantitati mai mari de apa. Au nevoie de 90-120 de zile pentru maturizare, asa ca ii veti culege cel mai devreme la inceputul toamnei, atunci cand coaja si-a pierdut acea stralucire care ii dadea un colorit si mai intens. Miezul este de un galben-portocaliu, dulce, consistent, cu seminte medii si tari. Dupa ce a fost cules dovleacul Casper poate fi pastrat in camara sau poate fi pregatit imediat.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Prunele President

    Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.

  • Visinele Botermo

    Soi de visin cu fructe mari, rotunde, de un rosu inchis si cu gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa, Botermo este o varietate perfecta ca gustare, pentru deserturi, suc sau dulceata, cu o productie anuala buna.

  • Tomatele Kmicic

    Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale

  • Rosiile Red Pear

    O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii.

  • Untoasa timpurie Morettini

    Este un soi italian cu pomul viguros. Fructele mari, piriforme, au gatul gros si slab delimitat, culoarea galben-pai pe partea umbrita...