Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului. Casper - un nume potrivit pentru coloritul sau tinand cont de faima personajului - este un soi de dovleac nu doar decorativ (perfect pentru felinare de Halloween sau, de ce nu, ca decoratiune pentru o petrecere de toamna) dar si cu gust dulce, pulpa suculenta, potrivita pentru placinte si alte deserturi, dar si pentru a fi pregatit la cuptor. Si daca nuanta sa va face sa credeti ca este doar aspectuos cunoscatorii de peste ocean il folosesc de multa vreme si il recomanda tocmai ca unul dintre cei mai gustosi dovleci. 
 
Pentru a va bucura de o productie buna plantati dovleacul Casper primavara intr-un loc unde sa aiba mult soare, sa fie ferit de curenti reci de aer, iar pamantul sa aiba drenare buna, sa fie cat mai bogat in humus, si nu uitati sa udati frecvent dovlecii, avand grija sa stropiti pamantul din jur si nu planta. Indepartati frecvent buruienile pentru a permite dovlecilor sa creasca mai usor si mai repede. Cum apar semne de ofilire pe suprafata dovlecilor trebuie sa fie udati mai des si folosind cantitati mai mari de apa. Au nevoie de 90-120 de zile pentru maturizare, asa ca ii veti culege cel mai devreme la inceputul toamnei, atunci cand coaja si-a pierdut acea stralucire care ii dadea un colorit si mai intens. Miezul este de un galben-portocaliu, dulce, consistent, cu seminte medii si tari. Dupa ce a fost cules dovleacul Casper poate fi pastrat in camara sau poate fi pregatit imediat.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.

 • Ardeiul gras Zlata

  Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Zmeurul Polana

  Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra.

 • Ardei gras Sweet Chocolate

  O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.