Dunarea a fost curatata de petrol

Actiuni de depoluare pe DunareAlerta privind poluarea cu produse petroliere pe Dunare a fost stopata, a anuntat minstrul mediului Sulfina Barbu duminica, in cadrul unei conferinte de presa. "Nu au mai fost identificate nici macar irizatii de produs petrolier. Reprezentantii Directiilor de Ape impreuna cu cei ai Politiei de frontiera vor patrula continuu, pana la ora 22,00. Dupa aceasta ora patrularea va intra in regim normal", a precizat Sulfina Barbu

 

Pentru indepartarea produselor petroliere de pe fluviu autoritatile din Romania au folosit 15,5 tone de material absorbant biodegradabil si 1,6 km de baraje plutitoare. Costurile operatiunilor se ridica la 988.220 RON.

In plus, Romania a donat Bulgariei 6,5 tone material absorbant si 200 metri baraje plutitoare in valoare de 200.000 RON.

"Masurile operative luate de autoritatile romane au condus la protejarea prizelor de alimentare cu apa pentru populatie, niciuna dintre acestea nefiind afectate. Calitatea apei Dunarii se inscrie in parametri normali, nefiind semnalate cazuri de mortalitate piscicola sau la pasari", a mai precizat Sulfina Barbu.  

Ministrul a propus o intalnire trilaterala, impreuna cu Ministrul Mediului si Apei din Bulgaria si Ministrul Agriculturii, Padurilor si Gospodaririi Apelor din Serbia, pentru a discuta elaborarea unei strategii comune de actiune in cazul poluarilor accidentale. Deocamdata Ministerul a primit raspuns favorabil din partea Bulgariei.

Dragos Serban
09.10.2006

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Din lumea florilor

  Cea mai veche floare, dupa cum a fost numita de cercetatori, a fost un exemplar de Archaefructus sinensis, descoperit in 2002 in China, fosila ce avea o vechime estimata la 125 de milioane de ani.

 • Ienibaharul, piperul cu o suta de arome

  Ienibaharul este un arbore tropical din familia myrtaceae cu flori si fructe dispuse in ciorchini. Prima descriere in literatura a acestui arbore a fost facuta de naturalistul Patrick Browne in anul 1755, in cartea sa "The Civil and Natural History of Jamaica".

 • Simbolismul salciei in credinta crestina legata de Florii

  Salcia sau rachita este una dintre cele mai comune plante din emisfera nordica si se regaseste in traditia multor popoare. Din indepartatul tinut al Japoniei pana in peninsula Scandinava iar spre sud in zona Balcanilor, salcia a fost planta de leac a sufletului !

 • Povestea florilor de mac

  Prima descriere a florii de mac a fost facuta de un invatat pe nume Dioscoride care a trait in primul secol dupa Hristos. In Grecia antica, floarea se regasea pe fetele monedelor fiind asociata cu bogatia si fertilitatea.