Erbicide ecologice pentru gradinaritul organic

 Erbicidele ecologice pot fi folosite fara probleme in gradinaritul ecologic si agricultura organica pentru a scapa de buruienile nedorite care ar putea afecta dezvoltarea plantelor.

Erbicidele selective sunt utilizate pentru a gestiona buruienile care fie sunt in crestere intre straturi, fie afecteaza spre exemplu cresterea gazonului dumneavoastra din fata casei. Cele non-selective sunt folosite in zonele unde nu se doresc plante. Printre acestea putem da ca exemplu o zona de acces unde nu v-ati dori sa creasca nici iarba si nici alte plante.

Totodata acest tip de erbicid ar putea fi utilizat dupa strangerea unei recolte. Astfel, anul viitor veti scapa in mare parte de buruienile nedorite.

Cele mai multe astfel de substante organice sunt din categoria celor non-selective. Distrug toate plantele fara a lasa reziduuri in compozitia solului, iar sezonul urmator veti putea planta o noua recolta fara a intampina mari probleme.

In general acestea nu afecteaza nici viermii, bacteriile sau fungii care sunt parti vitale ale solului.

In mare parte substantele non-organice ar distruge buruienile insa ar dauna si compozitiei solului care nu va mai putea ajuta plantele sa se dezvolte corespunzator.

Erbicidele organice

Otetul

Deseori utilizat drept exterminator de buruieni nedorite, otetul, cu o concentratie a acidului acetic de 5 pana la 20%, poate fi folosit pentru a distruge la suprafata plantele care va incurca.

Otetul nu va reusi insa sa va scape de majoritatea acestor plante. Substanta nu va ajunge pana la radacina si veti avea nevoie cu siguranta sa mai aplicati tratamentul de cateva ori.

Otetul este folosit in majoritatea compusilor sintetici care omoara buruienile.

Pe lista altor agenti naturali ce pot actiona impotriva buruienilor putem enumera uleiul de cimbru, uleiul de cuisoare, usturoiul.

 Arderea

Arderea este o alta metoda folosita in unele situatii. Acest proces este preferat de secole de gradinari. Curata pamantul dupa strangerea recoltei si in plus cenusa produsa imbogateste compozitia solului.

Tratamentul termic prin infrarosu este un alt mod de ardere a culturilor incheiate.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • 4 sfaturi pentru gradinaritul in anotimpul rece

    Vremea devine din ce in ce mai rece si iarna se instaleaza incetul cu incetul in toate gradinile. In unele locuri deja si-a intrat in drepturi si plantele dorm acoperite de plapuma deasa de nea.

  • 5 sfaturi pentru orice gradina

    Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

  • Care sunt beneficiile produselor ecologice ?

    In ultimele decenii multe persoane au descoperit, au vazut si au simtit beneficiile unei alimentatii sanatoase, organice. Chimicalele artificiale nu intra in discutie cand pomenim de gradinaritul ecologic.

  • Cele mai bune tehnici pentru gradinaritul indoor

    Daca vreti sa cultivati cateva legume si ierburi aromatice indoor, trebuie sa incepeti sa planificati si amplasarea unei gradini intr-un spatiu conex al casei dumneavoastra. Daca nu aveti idei prea multe si nu stiti ce sa cresteti, puteti incepe cu amenajarea unei gradini cu plante aromatice.

  • Ingrijirea corespunzatoare a gradinii

    Varul si dolomita sunt folosite deseori in gradina. Cei din industria producatoare au lucrat foarte mult la campanii de marketing ce promoveaza utilitatea varului si dolomitei in gradina, in asa fel incat cu totii suntem convinsi ca an de an trebuie sa le imprastiem in gradina si in fata casei, pentru flori, respectiv un gazon de invidiat


Warning: fopen(cache/fc010e80faf4f3ca6f40a8d3a1cd35cd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139