Faimoasa bucatarie spaniola

 Daca nu ati vizitat Spania, cu siguranta trebuie sa va planificati o calatorie in aceasta minunata tara. In Spania veti gasi pe langa monumentele istorice de o importanta semnificatie si o sumedenie de specialitati culinare regionale, intrucat fiecare regiune sau oras spaniol se mandreste cu propriile retete si produse alimentare.

Mancarurile care au ca principal ingredient fructe de mare sau peste sunt doar cateva feluri ale bucatariei spaniole ce va vor atrage atentia. De asemenea si mancarurile preparate din legume si carne sunt renumite in Spania.

Legumele si fructele sunt o parte importanta a alimentatiei spaniolilor.

In anotimpul estival se consuma multe supe reci - gazpacho este poate cea mai cunoscuta (este un fel de supa de rosii, rece, consumata cu ardei gras, castravete si bucati mici de paine). Iarna sunt pregatite mancaruri precum cocido (un fel preparat din carne, mezeluri, legume si fasole Garbanzo sau naut).

In Spania, ingredientul de baza in prepararea mancarurilor este uleiul de masline extravirgin.

Ca desert, in bucataria spaniola se serveste adesea traditionala Turron (un desert dulce, un fel de nuga cu migdale si miere), un preparat specific Craciunului.

In locuri precum Madrid, Barcelona, dar si in alte orase mai mari, veti intalni restaurante de toate tipurile unde aveti posibilitatea de a degusta atat specialitati locale, cat si preparate din bucataria internationala.

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Ceapa rosie Karmen

    Considerat unul dintre cele mai bune soiuri de ceapa rosie, perfect atat pentru gatit cat si pentru salate, Karmen este o varietate pe care mai puteti intalni uneori sub numele de "ceapa spaniola".

  • Vanilia - aroma necesara in orice bucatarie

    Cui nu-i place sa savureze budinca sau inghetata de vanilie? Vanilia este unul dintre cele mai indragite, insa si cele mai scumpe ingrediente din bucatarie.


Warning: fopen(cache/9e5260b18a7ba18dde2406dc9aa1a633) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139