Fantani arteziene pentru gradini relaxante

- Una dintre cele mai bune si simple metode de a infrumuseta o gradina este cea de a adauga in peisajul existent o sursa de apa, in scop decorativ.

Un mic iaz sau o fantana ar transforma orice gradina intr-un loc deosebit de frumos unde ati putea sa petreceti alaturi de cei dragi timpul liber intr-o insorita zi de weekend.

Daca doriti sa adaugati o fantana decorativa in gradina sunt destule oferte pe piata apartinand producatorilor care s-au gandit din timp la elemente legate de spatiu si design, creand produse atat pentru gradini mari cat si mici.

In cazul in care nu dispuneti de prea mult spatiu puteti sa optati pentru o fantana de dimensiuni mici sau una special creata pentru a fi amplasata intr-un colt, pentru a ocupa cat mai putin spatiu.

Daca ar fi sa ne gandim la ofertele disponibile pe piata, spatiul nu mai este o problema pentru ca mereu se vor gasi modele care sa multumeasca chiar si pe cei mai sceptici.

Un alt avantaj oferit de fantanile arteziene decorative este legat de usurinta cu care pot fi instalate. De asemenea daca veti dori sa modificati designul gradinii, nu va veti lovi de problema fantanii care nu poate fi mutata in alt loc.

Nici la capitolul ingrijire nu trebuie sa va faceti prea multe probleme caci in general aceste fantani sunt usor de intretinut.

In functie de gusturile fiecaruia materialele din care sunt construite pot diferi. Pentru un design contemporan o fantana poate fi din metal, iar in functie de aspectul locuintei, pot fi folosite si alte materiale precum marmura.

Cei care prefera stilul traditional pot sa aleaga un aspect de epoca, vintage care se potriveste cel mai bine intr-un cadru arhitectural gotic sau imperial.

De asemenea daca urmariti schimbarea designului general cu costuri cat mai mici, acest element va poate transforma gradina intr-una cu un farmec aparte.

Articole asemănătoare

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Trandafirii pitici Alegria

  Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase.

 • Crinii Triumphator

  Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete.

 • Dalii Penny Lane

  Flori bicolore mari, elegante, de o impresionanta frumusete, aceste dalii poarta numele unei celebre piese Beatles si sunt perfecte pentru gradini sau terase, parcuri, buchete si aranjamente florale pretentioase, dar in acelasi timp sunt relativ usor de cultivat si ingrijit

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.