Fantani arteziene pentru gradini relaxante

- Una dintre cele mai bune si simple metode de a infrumuseta o gradina este cea de a adauga in peisajul existent o sursa de apa, in scop decorativ.

Un mic iaz sau o fantana ar transforma orice gradina intr-un loc deosebit de frumos unde ati putea sa petreceti alaturi de cei dragi timpul liber intr-o insorita zi de weekend.

Daca doriti sa adaugati o fantana decorativa in gradina sunt destule oferte pe piata apartinand producatorilor care s-au gandit din timp la elemente legate de spatiu si design, creand produse atat pentru gradini mari cat si mici.

In cazul in care nu dispuneti de prea mult spatiu puteti sa optati pentru o fantana de dimensiuni mici sau una special creata pentru a fi amplasata intr-un colt, pentru a ocupa cat mai putin spatiu.

Daca ar fi sa ne gandim la ofertele disponibile pe piata, spatiul nu mai este o problema pentru ca mereu se vor gasi modele care sa multumeasca chiar si pe cei mai sceptici.

Un alt avantaj oferit de fantanile arteziene decorative este legat de usurinta cu care pot fi instalate. De asemenea daca veti dori sa modificati designul gradinii, nu va veti lovi de problema fantanii care nu poate fi mutata in alt loc.

Nici la capitolul ingrijire nu trebuie sa va faceti prea multe probleme caci in general aceste fantani sunt usor de intretinut.

In functie de gusturile fiecaruia materialele din care sunt construite pot diferi. Pentru un design contemporan o fantana poate fi din metal, iar in functie de aspectul locuintei, pot fi folosite si alte materiale precum marmura.

Cei care prefera stilul traditional pot sa aleaga un aspect de epoca, vintage care se potriveste cel mai bine intr-un cadru arhitectural gotic sau imperial.

De asemenea daca urmariti schimbarea designului general cu costuri cat mai mici, acest element va poate transforma gradina intr-una cu un farmec aparte.

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Gladiole Fire Ruffle

  Varietate de gladiole cu flori mari, de un rosu intens, viu, puternic, Fire Ruffle sunt excelente atat pentru gradini si spatii verzi cat si pentru buchete, pastrandu-si mult timp prospetimea si culoarea dupa ce au fost taiate.

 • Magnolie Galaxy

  Bun atat pentru parcuri cat si pentru gradini, acest soi de magnolie cu flori de un roz delicat a castigat deja mai multe premii si distinctii in cadrul competitiilor de profil, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Trandafirul Cardinal

  Varietate de trandafir teahibrid cu parfum dulceag, placut, flori mari de un rosu delicat, cu note de portocaliu, impresionant prin delicatete si frumusetea coloritului, acest Cardinal este o buna alegere pentru gradini si parcuri.