Fatshedera (F. Lizei)

Denumire stiintifica
Fatshedera (F. Lizei)

Denumire populara
Capacul iedera

Specii si varietati
F. Lizei cu varietatea: Variegata

Planta creste pana la 100-120 cm inaltime. Frunzele sunt mari, palmat lobate, verzi si stralucitoare, lung petiolate.

Ingrijire
Fertilizarea se practica bilunar, din mai pana in august. Vara este necesara pulverizarea cu apa a plantei. Transplantarea se aplica la interval de 2-3 ani, in primavara. Taierea severa a tulpinei e necesara pentru eliminarea zonelor degarnisite de frunze.

Articole asemănătoare

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Proprietatile curative ale catinei albe

  Pe langa bogatia de vitamine pe care catina alba o detine (C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F), aceasta are si multe proprietati vindecatoare:

 • Begonia x rex

  Planta prezinta o tulpina rizomatoasa, carnoasa, cu crestere taratoare. Frunzele asimetrice, gofrate, au varful ascutit, marginea ondulata si usor dintata. Coloritul este f variat, de la verde la rosu purpuriu sau argintiu cu zone concentrice, pete sau mozaicuri cu nuante diferite. florile roz sau rosii sunt insignifiante in comparatie cu frunzele.

 • Dieffenbachia bausei

  Are frunzele f mari, iar petele albgalbui sunt distribuite inegal pe toata suprafata limbului.

 • Dracaena marginata

  Este inalta, cu tulpina moderat de groasa, adesea ramificata si contorsionata. Frunzele sunt f lungi, inguste, brodate in rosu. D. Tricolor are frunzele verzi, striate cu galben si rosu.