Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Proprietatile curative ale catinei albe

 Pe langa bogatia de vitamine pe care catina alba o detine (C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F), aceasta are si multe proprietati vindecatoare:

- energizanta;

- anti-anemica;

- o planta medicinala antiinflamatoare;

- ajuta la scaderea poftei de mancare in cazul tratamentelor impotriva obezitatii;

- accelereaza procesul de recuperare dupa o boala;

- incetineste procesul de imbatranire;

Eficacitatea uleiului de catina alba este observabila in tratarea multor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, gingivita, reumatismul, astenia, stresul, urticaria, arsurile termice si chimice, eczemele infectioase si multe altele.

Ca tratament pentru degeraturi, ulei de catina alba este foarte bun. Acesta se prepara dintr-un kilogram de fructe de catina alba, stoarse. Se lasa la temperatura camerei timp de 24 de ore, fara sa fie inchis. Dupa aceasta perioada, in partea de sus a recipientului va aparea un strat de ulei inchis la culoare.

De asemenea, s-a dovedit a fi eficienta catina alba macerata si la raceala si gripa.

Alte articole

Ce substante nutritive iti ofera strugurii?
Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
Lucruri esentiale de stiut despre valoarea nutritiva a sfeclei
Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.
Proprietatile curative ale ghimbirului
In ultimii ani ghimbirul este planta care a castigat tot mai multa popularitate. Datorita studiilor efectuate, specialistii au descoperit
Fructe si legume care fac minuni
Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.
Proprietatile curative ale fructelor
Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru: