Proprietatile curative ale fructelor


 Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru:


- sunt extrem de benefice in mentinerea echilibrului acid-alcalin din corp;

- neutralizeaza starea toxica a organismului rezultata din consumul excesiv de alimente acide care creeaza alcalinitate si o restabilizeaza;

- ajuta la curatirea organismului nostru de toxinele acumulate si satisfac, totodata, cerinta acestuia de zahar natural, vitamine si minerale;


Vitaminele, mineralele, enzimele si oligoelementele continute de sucurile proaspete sunt extrem de binefacatoare in normalizarea tuturor proceselor corpului.

Procesele corpului au nevoie sa furnizeze elemente pentru activitatea proprie de vindecare a organismului si de regenerare a celulelor, accelerand astfel activitatea sa de recuperare.

Anumite fructe pot combate boli specifice. S-a constatat ca zaharurile din fructe, calciul, fierul, vitaminele A, complexul B si C controleaza gradatia energiei inimii.

Prin urmare, consumati fructe precum mere, lamai, portocale si rodii pentru a ajuta la buna functionare a inimii si pentru a o pastra sanatoasa, chiar si la o varsta inaintata.

Merele, curmalele si mango au o actiune directa asupra sistemului nervos central. Fosforul, acidul glutamic si vitaminele A si complexul B continute de aceste fructe exercita o protectie si un efect tonic asupra nervilor.

Prin urmare, utilizarea regulata a acestor fructe in dieta dumneavoastra va va ascuti memoria si va preveni epuizarea nervoasa, tensiunea psihica, isteria si insomnia.

Toate fructele de padure, fiind extrem de bogate in fier, fosfor si sodiu, sunt extrem de benefice pentru sange si pentru consolidarea nervoasa.

Lamaia poate fi un remediu in caz de boli hepatice, indigestie si reumatism.

Pepenii rosii curata cel mai bine rinichii.

Calitatile calmante ale ananasului si rodiilor sunt utile in guturai, alte boli cronice nazale ori bronhice.

Racelile comune pot fi tratate cu suc de grapefruit.

Pentru deficientele creierului, cele mai potrivite fructe sunt cele in stare proaspata, dar ajunse la maturitate deplina - struguri, mere, banane si smochine.

Un aport generos de fructe alaturate la dieta va va permite sa duceti o viata sanatoasa.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

    Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

  • Lucruri esentiale de stiut despre valoarea nutritiva a sfeclei

    Despre proprietatile terapeutice ale sfeclei rosii se stie din vremuri indepartate. Grecii si romanii au vazut in aceasta radacina un aliment, insa mai mult decat orice, un prieten de nadejde in combaterea febrei si altor afectiuni.

  • Proprietatile curative ale ghimbirului

    In ultimii ani ghimbirul este planta care a castigat tot mai multa popularitate. Datorita studiilor efectuate, specialistii au descoperit

  • Fructe si legume care fac minuni

    Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

  • Ce sunt nutrientii?

    In ultimele decenii, interesul specialistilor fata de alimentatia sanatoasa a condus la dezlegarea unor "mistere" legate de proprietatile curative ale multor alimente.