Fatsia japonica (Aralia sieboldii, Aralia japonica)

Denumire stiintifica
Fatsia japonica (Aralia sieboldii, Aralia japonica)

Denumire populara
Aralia japoneza

Specii si varietati
Varietati: Variegata, Moseri

Planta este robusta, inalta de 80-120 cm, cu aspect de arbore. Frunzele sunt sectate adanc, cu 7 lobi ascutiti si petioli lungi, de culoare verde stralucitor.

Ingrijire
Fertilizarea se aplica de 2-3 ori pe luna, in perioada de primavara - vara. Transplantarea in pamant proaspat se face la interval de 2-3 ani. Pulverizarea frunzelor cu apa este necesara in timpul perioadelor calde si uscate. Planta pretinde udare abundenta vara si moderata in restul anuluil.

Articole asemănătoare

  • Camellia Japonica White

    Atrage prin coloritul intens, pur, un alb imaculat pe care il veti intalni rar in gradini.

  • Gradina Botanica din Chisinau

    Ca orice capitala europeana orasul Chisinau se mandreste cu o frumoasa gradina botanica, infiintata in anul 1950 pentru interesul specialistilor si oamenilor atrasi de natura. Obiectivul se gaseste la marginea orasului, in sectorul Botanica, iar ca suprafata ocupa 104 ha.

  • Pieris japonica sau un tufis de lacramioare

    Planta viguroasa cu crestere arbustiva, cultivata adesea ca tufa de gradina, Pieris japonica atrage atentia in principal prin florile deosebite, de culoare alba, asemanatoare ca forma cu cele de lacramioare, dar care prin numarul si dispunerea lor, formeaza ciorchini de 10 - 20 cm lungime. Interesant la acest arbust este faptul ca frunzele tinere (de forma ovata usor alungite) au culoare aramie sau rosiatica si devin verzi pe parcurs ce ajung la maturitate.

  • Aucuba (A. Japonica)

    Planta ajunge pana la 1-2 m inaltime. Are ramificatii groase, verzi, usor brunii la baza. Frunzele sunt eliptic-lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini, lucioase, verzi, cu pete aurii. Florile mici, purpurii, apar la jumatatea primaverii, dar nu prezinta interes ornamental.

  • Dizygotheca(D. elegantissima - Schefflera elegantissima, Aralia elegantissima)

    Desi este un arbore mic in locul de origine, D. Elegantissima poate atinge inaltimea de 1-2 m in camera. Tulpina este lemnoasa si zvelta. Frunzele sunt compuse din 7-11 foliole inguste, dintate pe margine si dispuse asemenea degetelor de la maini. Sunt lucioase, colorate in verde inchis, cu nuanta aramie.


Warning: fopen(cache/f029334ab1e0867d8e278e8aef654a50) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139