Camellia Japonica White

Floare cu un aspect exotic, de un alb imaculat si cu un diametru ce depaseste in medie 10 cm, cu numeroase petale dispuse concentric, aceasta varietate de camelie este mult prea rar intalnita tinand cont de frumusetea ei. Perfecta atat pentru gradini, spatii verzi sau ghivece si jardiniere mai mari, aceasta camelie alba este totusi sensibila la frig sau la curentii reci de aer. Alegeti pentru ea un loc cu mult soare, un pamant fertil si cu un PH usor acid, fertil, cu scurgere buna, udand planta cu apa distilata fara calcar si indepartand orice urma de buruieni, pietricele si sa supravegheati cu atentie pentru semne de boala sau daunatori. Nu strica sa fertilizati periodic aceasta camelie pentru a fi mai rezistenta si mai viguroasa. 
 
Depaseste la maturitate 170-180 de cm inaltime si se poate planta in tot cursul anului, dar in perioadele reci este ideal fie sa fie bine acoperita pentru a o proteja, fie sa o mutati in interior. Dintre soiurile de camelie aceasta este de departe una dintre cele mai frumoase, mai incantatoare, nuanta de alba avand o puritate pe care o veti intalni rar in gradini. 

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Veronica White

  Veronica White reprezinta o optiune decorativa accesibila ca pret si usor de ingrijit, foarte frumoasa datorita manunchiurilor de flori mici, albe, delicate, tulpinile putand sa ating la maturitate lungimea de 50 de cm.

 • Camellia poate infrumuseta toamna orice gradina

  Mereu verde, camellia sasanqua este planta ideala pentru orice gradina. Florile acesteia raman frumos colorate si toamna, indiferent de cat de reci se anunta zilele ramase pana la venirea primului inghet.

 • Flori de toamna. Camellia

  Botezata de Linnaeus in cinstea naturalistului Georg Josef Kamel la anul 1735, Camellia este un gen originar din China cu o arie de raspandire ce acopera in prezent mare parte a planetei.

 • Plantele exotice si ingrijirea lor pe timpul iernii

  Plantele exotice aflate in interior sunt printre cele mai pretentioase si trebuie sa li se asigure conditii apropiate zonelor de origine.