Aucuba (A. Japonica)

Denumire stiintifica
Aucuba (A. Japonica)

Denumire populara
Laurul patat, Pomul de aur

Specii si varietati
A. Japonica. Varietati: crassifolia, crotonifolia, dentata, goldiana, maculata, picturata, variegata.

Planta ajunge pana la 1-2 m inaltime. Are ramificatii groase, verzi, usor brunii la baza. Frunzele sunt eliptic-lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini, lucioase, verzi, cu pete aurii. Florile mici, purpurii, apar la jumatatea primaverii, dar nu prezinta interes ornamental.

Ingrijire
Este o planta putin pretentioasa, se simte bine in camere racoroase, mai putin luminate. Daca dispune de lumina normala, planta ramane mai scunda si are frunzele mai intens colorate. Se uda putin iarna si mai mult vara. In general cresterea este destul de lenta, transvazarea facandu-se la 3-4 ani pentru plantele mai varstnice. Plantele tinere se ciupesc pentru stimularea ramificarii.

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in vitamina A

    Nu este un mit ca morcovii, o gustare dulce si sanatoasa si un ingredient de baza pentru diverse retete, au multa vitamina A. Au fibre, putine calorii, sunt versatili si ofera corpului in doar 100 de grame de patru pana la cinci ori ncesarul zilnic de vitamina A.

  • Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

    O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

  • Chouchen – miedul care a cucerit Bretania

    Un aperitiv perfect pentru un pranz alaturi de prieteni sau o gustare intr-un mic bistro, chouchen este varianta franceza a miedului, o bautura usor alcoolizata in care notele dulci de miere sunt completate de cele acide, dulci ale cidrului de mere.

  • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

    Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

  • O metoda simpla si eficienta de a prepara limonada

    Cand doresti sa prepari o cantitate mare de limonada, pentru rudele sau prietenii care te viziteaza, a stoarce lamaile se poate dovedi o metoda ineficienta si neinspirata.