Aucuba (A. Japonica)

Denumire stiintifica
Aucuba (A. Japonica)

Denumire populara
Laurul patat, Pomul de aur

Specii si varietati
A. Japonica. Varietati: crassifolia, crotonifolia, dentata, goldiana, maculata, picturata, variegata.

Planta ajunge pana la 1-2 m inaltime. Are ramificatii groase, verzi, usor brunii la baza. Frunzele sunt eliptic-lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini, lucioase, verzi, cu pete aurii. Florile mici, purpurii, apar la jumatatea primaverii, dar nu prezinta interes ornamental.

Ingrijire
Este o planta putin pretentioasa, se simte bine in camere racoroase, mai putin luminate. Daca dispune de lumina normala, planta ramane mai scunda si are frunzele mai intens colorate. Se uda putin iarna si mai mult vara. In general cresterea este destul de lenta, transvazarea facandu-se la 3-4 ani pentru plantele mai varstnice. Plantele tinere se ciupesc pentru stimularea ramificarii.

Articole asemănătoare

 • Chouchen – miedul care a cucerit Bretania

  Un aperitiv perfect pentru un pranz alaturi de prieteni sau o gustare intr-un mic bistro, chouchen este varianta franceza a miedului, o bautura usor alcoolizata in care notele dulci de miere sunt completate de cele acide, dulci ale cidrului de mere.

 • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

  Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

 • O metoda simpla si eficienta de a prepara limonada

  Cand doresti sa prepari o cantitate mare de limonada, pentru rudele sau prietenii care te viziteaza, a stoarce lamaile se poate dovedi o metoda ineficienta si neinspirata.

 • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

 • Macesul, floarea nationala a Romaniei

  Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.