Federatia Romana de Turism Sportiv

Adresa : Str. Cuiejdi, Nr. 4, cod 610024, Piatra Neamt
Tel/Fax: 0233 234 489; 0233 234 431

Federatia Romana de Turism Sportiv

Infiintata in aprilie 1996 sub denumirea de Fundatia Nord-Est, a devenit apoi Federatia Est-Europeana de Turism Profesionist, iar incepand cu data de 22 iunie 1999 isi desfasoara activitatea sub numele de Federatia Romana de Turism Sportiv. Aceasta organizatie non-guvernamentala, de drept privat, apolitica, montan ecologista pentru tineret, stiintifica, editoriala, informationala, cultural sportiva are ca deziderat, prin activitatea sa costanta, sprijinirea cluburilor si asociatiilor turistice si sportive din Romānia. Respectānd egalitatea, dreptul la participare si la libera exprimare, sustinānd mentalitatea de īnvingator, spiritul de echipa , consideratia si prietenia pentru ceilalti, Federatia Romāna de Turism Sportiv īsi propune sustinerea si dezvoltarea miscarii montan-turistice din Romānia prin valorificarea fenomenului educational, prin diveristate si competitivitate.

Scopul activitatii ce se desfasoara īn cadrul organizatoric oferit de F.R.T.S. este de educare īn spiritul respectarii normelor de conduita civilizata, dezvoltarii capacitatii morale si de vointa, de promovare a activitatilor ecologice si de protectie a mediului, de refacere a potentialului de munca si recreere activa prin practicarea permanenta si organizata a turismului.

Obiectivele  F.R.T.S. sunt: promovarea si dezvoltarea turismului montan, educarea turistica īn spirit ecologic si de protectie a mediului īnconjurator, participarea la programe cultural-sportive si la actiuni cu caracter ecologic, stimularea interesului pentru practicarea turismului īntr-o forma organizata, promovarea spiritului de competitie si fair-play, a creativitatii si a plus valorii, facilitatea comunicarii si colaborarii īntre organizatiile neguvernamentale.

 

Articole asemănătoare

 • Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna se intinde pe teritoriul judetelor Bistrita-Nasaud, Maramures si Suceava si constituie una dintre cele mai importante arii protejate din Romania.

 • Cancerul - legumele si fructele ne protejeaza cel mai bine

  Alimentatia influenteaza formarea bolilor canceroase - acest lucru este astazi dovedit de catre medicii si cercetatorii din toata lumea!

 • Fenomenul de ecoturism in Romania

  Termenul de ecoturism desemneaza, conform adoptarii si promovarii de catre Asociatia de Ecoturism din Romania (AER), "o forma de turism in care principala motivatie a turistului este observarea si aprecierea naturii si a traditiilor locale direct legate de natura."

 • Cele mai bune partii din Romania

  Pentru ca iarna si-a facut din nou aparitia si trebuie sa ne bucuram de zapada atat cat putem, Romania se mandreste cu 15 judete care detin partii de schi. Cele mai multe, in numar de 25, sunt situate in Prahova, Maramures si Brasov.

 • Nici o ciorba fara... leustean

  Practic, daca optam pentru obtinerea unei parcele simple, rasadurile se planteaza pe randuri, lasand 20 cm intre planta si 40-50 cm intre randuri; pentru o parcela mixta, putem da nastere unei gradinite de verdeturi alternand leusteanul cu patrunjelul, telina si mararul.