File de salau cu sos de smantana

 Pentru iubitorii preparatelor din peste si nu numai, aveti mai jos o reteta de salau cu sos de smantana.

Carnea de peste constituie un aliment foarte hranitor, ce are un continut mare de proteine.

Ingrediente:

- 500 g file de peste salau

- 50 g unt

- 100 g ciuperci Champignons

- 1/2 ceapa rosie

- 50 ml vin alb

- zeama de la 1/2 de lamaie

- 125 g smantana

- 1 lingura de patrunjel verde, tocat

- sare si piper dupa gust

Mod de pregatire:

Pestele se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Se unge un vas termorezistent cu putin unt (10 g) si se adauga pestele in acest vas.

Se taie cozile ciupercilor si se toaca marunt. Se adauga apoi in vas, deasupra pestelui. Se toaca ceapa si se adauga peste ciuperci. Se stoarce o jumatate de lamaie si se toarna zeama in vas.

Se toarna si vinul, iar in final se adauga o bucata de unt (10 g) deasupra ingredientelor din vas.

Se unge cu jumatate din untul ramas o bucata de folie de aluminiu, pe partea mata si se acopera vasul cu folia.

Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si se lasa la cuptor pentru 30 de minute.

Pana se face pestele, puneti jumatate din untul ramas intr-o tigaie si rumeniti ciupercile, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au rumenit, se stinge focul si se dau deoparte.

Dupa 30 de minute, se scoate vasul din cuptor si se arunca folia de aluminiu. Se scoate pestele cu o paleta, cu grija ca sa nu se rupa si se pune pe o farfurie.

Apoi se strecoara sosul ramas in vas si se adauga deasupra pestelui ciupercile si ceapa ramase in strecuratoare.

In sos se adauga si bucata de unt ramasa si se amesteca pana ce acesta s-a topit. Cu o lingurita se pune sos peste smantana, amestecand permanent, pana se termina sosul. Dupa ce s-au omogenizat sosul cu smantana, se adauga un praf de sare si piper, daca mai este nevoie.

Apoi se toarna sosul, uniform, in farfuria cu peste. Se adauga ciupercile prajite. Se presara patrunjelul tocat. Se poate servi impreuna cu o garnitura de cartofi natur.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Cocktail de vara cu suc de grepfrut si gin

    O bautura cu gust puternic de citrice si note aromate de gin, servita cat mai rece, si cu pudra de ghimbir care ii da acel plus putin picant, original si interesant.

  • Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.

  • Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta

    Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).

  • Sos de piper negru in stil asiatic

    O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.


Warning: fopen(cache/05533503074e01c6105964cac0b0b712) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139