Freziile roz

Printre numeroasele varietati de frezii pe care le putem alege pentru gradini sau ghivece - cu flori albastre, albe, mov, galbene - cele cu flori roz sunt adesea preferatele, atat datorita coloritului cat mai ales prin felul in care ies in evidenta chiar alaturi de multe alte flori. Freziile impresioneaza prin parfum si delicatete, iar cele roz au parte din plin de aceste calitati. Fie ca le veti planta in ghivece, fie in gradini sau sere, sunt flori care atrag prin eleganta, intensitatea plina de farmec a cromaticii petalelor (veti gasi atat flori de un roz intens cat si de un trandafiriu palid) si se pot acomoda atat in apartament cat si in gradina. Si nu uitati ca bine ingrijite pot sa reziste in vaza chiar si 10-12 zile, un alt motiv pentru care multi le folosesc in scop decorativ. 
 
Pentru freziile cu flori de culoare roz aveti nevoie de un loc cu mult soare, cel putin de la primele ore ale diminetii si pana la pranz (daca vor avea suficienta lumina si caldura se vor dezvolta rapid, iar coloritul va fi mai puternic). Este necesar un sol fertil, indiferent daca este vorba de gradina sau ghiveci, bine drenat, si nu uitati sa udati freziile chiar dupa plantare si periodic, atunci cand pamantul este uscat la suprafata. Sunt flori relativ rezistente, insa au nevoie de mai multa atentie si grija mai ales in perioada de inceput. 
 
Freziile roz pot fi plantate in gradina sau pot fi tinute in ghivece sau jardiniere, pe balcon sau intr-o camera unde au suficient soare, iar la maturitate vor avea flori multiple, nuanta roz intens, foarte frumoase si cu un parfum usor, discret. Sunt foarte potrivite atat pentru efectul decorativ, cat si ca un eventual cadou.

Foto: easytogrowbulbs.com

 

Articole asemănătoare

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.

 • Trandafirii Montezuma

  Varietate de trandafir teahibrid foarte apreciat de cunoscatori, Montezuma este un soi cu flori mari, de un rosu delicat spre roz, cu parfum usor si delicat, longeviv si cu o buna rezistenta la boli sau daunatori, precum si la temperaturile scazute ale iernii.

 • Laleaua Salmon Prince

  Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit.

 • Trandafirii Neil Diamond

  Cu parfumul sau puternic, dominat de notele dulci, clasice, acest trandafir teahibrid este prea rar intalnit in gradini, dar pasionatii il apreciaza mai ales pentru petalele sale bicolore, pe care veti intalni diverse nuante de rosu (de la roz inchis pana aproape de bordo) si alb curat, pur, intr-un joc cromatic pe care nu il vezi foarte des.