Freziile roz

Printre numeroasele varietati de frezii pe care le putem alege pentru gradini sau ghivece - cu flori albastre, albe, mov, galbene - cele cu flori roz sunt adesea preferatele, atat datorita coloritului cat mai ales prin felul in care ies in evidenta chiar alaturi de multe alte flori. Freziile impresioneaza prin parfum si delicatete, iar cele roz au parte din plin de aceste calitati. Fie ca le veti planta in ghivece, fie in gradini sau sere, sunt flori care atrag prin eleganta, intensitatea plina de farmec a cromaticii petalelor (veti gasi atat flori de un roz intens cat si de un trandafiriu palid) si se pot acomoda atat in apartament cat si in gradina. Si nu uitati ca bine ingrijite pot sa reziste in vaza chiar si 10-12 zile, un alt motiv pentru care multi le folosesc in scop decorativ. 
 
Pentru freziile cu flori de culoare roz aveti nevoie de un loc cu mult soare, cel putin de la primele ore ale diminetii si pana la pranz (daca vor avea suficienta lumina si caldura se vor dezvolta rapid, iar coloritul va fi mai puternic). Este necesar un sol fertil, indiferent daca este vorba de gradina sau ghiveci, bine drenat, si nu uitati sa udati freziile chiar dupa plantare si periodic, atunci cand pamantul este uscat la suprafata. Sunt flori relativ rezistente, insa au nevoie de mai multa atentie si grija mai ales in perioada de inceput. 
 
Freziile roz pot fi plantate in gradina sau pot fi tinute in ghivece sau jardiniere, pe balcon sau intr-o camera unde au suficient soare, iar la maturitate vor avea flori multiple, nuanta roz intens, foarte frumoase si cu un parfum usor, discret. Sunt foarte potrivite atat pentru efectul decorativ, cat si ca un eventual cadou.

Foto: easytogrowbulbs.com

 

Articole asemănătoare

 • Crinii Triumphator

  Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Tomate Raspberry Giant

  Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.