Fructele goji, o minune a naturii

 Beneficiile fructelor goji sunt cunoscute in Asia de secole. In lumea occidentala acestea au ajuns recent. Extractul de goji s-a descoperit ca are un rol important in cresterea energiei, incetinirea procesului de imbatranire si totodata este folositor si pentru dietele care lupta cu kilogramele in plus.

La noi acesta se gaseste sub forma de boabe, proaspete sau uscate, ori sub forma de suc.

Studiile au demonstrat pana in prezent ca fructele goji pot imbunatati calitatea vietii oricarei persoane. Generatii de asiatici ofera marturii despre acest lucru, invocand beneficiile pe termen lung ale fructului.

Cresterea nivelului de energie, viata mai lunga, contributia la pierderea in greutate, functii digestive imbunatatite, reducerea riscului de cataracta si un somn linistitor sunt cateva dintre posibilele avantaje ale unui regim zilnic care sa includa fructe goji.

Fructul este indigen din tarile asiatice. Asiaticii folosesc fructele goji de padure de peste 5000 de ani ca medicament.

In conditiile in care este oferit de natura si a fost supus multor cercetari de-a lungul anilor, este 100% sigur pentru consum. De asemenea avand mai mult de 20 de vitamine si minerale in compozitie, nu e de mirare de ce este cunoscut ca unul dintre cele mai nutritive alimente din lume.

Contine cantitati considerabile de fier, zinc, riboflavina, vitamina E si vitamina A. De asemenea contine si de aproximativ 500 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Fructele Goji contin si 18 aminoacizi si substante nutritive precum polizaharide si antociani.

Polizaharidele, asa cum este cunoacut, sunt o sursa buna de energie si au rol de combustibil in procesul metabolismului.

Aminoacizii ajuta la recuperarea pierderilor de energie, determinand imbunatatirea nivelurilor de proteine din organism. Si antocianii au efecte terapeutice asupra organismului fiind declarati aparatori ai organismului impotriva celulelor canceroase si altor substante chimice daunatoare.

Expertii in nutritie si medicina alternativa continua cercetarile in legatura cu utilizarea fructelor goji si beneficiile acestora asupra organismului uman.

Pot fi utilizate fructele in sine sau produse pe baza de goji. Dintre acestea putem enumera ceaiul, sucul si uleiurile esentiale care au la baza fructul minune.

Printre beneficii mai putem enumera si puternicul rol antioxidant care ajuta printre altele si la imbunatatirea functiilor renale, vederii, ajutand si la curatarea colonului.

Printre beneficiile descoperite de studiile recente se numara si refacerea ADN-ului care prezinta urme de deteriorare, prima cauza a aparitiei cancerului.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Remedii naturiste in hipertensiunea arteriala

  In afara tratamentelor conventionale recomandate de medic in cazul celor care au o valoare a tensiunii arteriale peste limitele admise, medicina traditionala recomanda o serie de remedii adjuvante, usor de preparat si cumparat din magazinele naturiste.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • Detoxifierea organismului, o cerinta a timpurilor noastre

  Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor consumate la fiecare masa, inchipuiti-va organismul ca pe o masinarie a carei functionare depinde in buna masura de calitatea combustibilului.

 • 6 atractii naturale celebre de pe Pamant

  Cu toate stricaciunile produse de exploatarea irationala a naturii, lumea ascunde inca numeroase locuri de o frumusete covarsitoare, de la paduri cu arbori gigantici pana la recife sau fenomene geologice unicat.

 • O piele sanatoasa cu ajutorul sarii de mare

  Vara este perioada concediilor si multa lume opteaza pentru un sejur undeva la mare. O astfel de vacanta ne ofera