Gargarita bobocilor de mar

(Anffionoiiius pomoruni)

Adultul ierneaza in crapaturile scoartei pomilor. Se hranesc suplimentar cu muguri pe care-i perforeaza. Femelele depun in luna aprilie, cate 2-5 oua in butonii florali si astupa acest loc cu o substanta cleioasa.-Larva se dezvolta in interiorul bobocului hranindu-se cu pistilul, staminele si interiorul petalelor. Tot aici are loc si impreunarea. in iulie, adultul gaureste bobocul care, intre timp, s-a brunificat si s-a uscat. Dupa o scurta perioada de hranire cu frunze, adultii intra in diapauza de vara care se continua cu hibernarea.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom alb, suc de mere si limeta

    O bautura cu gust puternic de mar, note de scortisoara si aroma exotica de rom.

  • Bautura de iarna cu suc de mere si rom brun

    O reteta cu gust de toamna tarzie, aroma dulce acrisoara de mar si note exotice de rom brun, totul alaturi de mirodenii si putina lamaie.

  • Ceai negru cu mar si mirodenii

    Servit fierbinte, intr-o cana plina de arome si miresme, este bautura perfecta pentru iarna, maii ales cu prospetimea usor acida si acrisoara a feliilor de mar.

  • Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?

    Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care

  • Salata de mar cu branza de capra si andive

    O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.