Germinarea semintelor

Ca sa se dezvolte cum trebuie, unele seminte trebuie sa fie deja germinate cand sunt plantate in pamant.

Filmuletul va arata cum sa puneti semintele la incoltit.

Se ia un filtru de cafea, se aseaza in mijloc cateva seminte, se impatureste in 4 si se uda cu putina apa. Pentru ca semintele au nevoie si de caldura, hartia se baga apoi intr-o punga de plastic; inainte de a inchide punga suflati inauntru pentru ca semintele sa aibe destul aer. Se tine intr-un loc cald, cu lumina indirecta si in scurt timp veti semintele vor incolti.

Articole asemănătoare

  • Simptomele deficientelor de nutritie in cazul plantelor

    Deficienta si surplusul de substante nutritive pot da nastere, in cazul plantelor, unor probleme de gravitate comparabila. In ciuda asteptarilor, nu toate neregulile pe care le sesizam au legatura cu bolile si daunatorii.

  • Germinarea semintelor

    Procesul de germinare este un proces complex fiziologic prin care embrionul plantei din samanta isi reia cresterea dupa o perioada de inactivitate si apare rasadul.

  • Seminte recomandate pentru plantare primavara

    Plantarea cu ajutorul semintelor este o maniera mult mai usoara in comparatie cu sadirea propriu-zisa a plantelor.

  • Plante de apartament - Lisianthus

    Flori delicate in buchete sau ghiveci. Lisianthus se cultiva atat pentru obtinerera de flori taiate, folosite in alcatuirea buchetelor, cat si in ghiveci ca planta de interior. Un lucru important ce trebuie mentionat inca de la inceput este acela ca planta ridica pretentii mari, cultivarea ei nefiind deloc facila.

  • Carnegiea gigantea

    Denumiri populare: saguaro, cactus gigant. Sinonime: Cerceus giganteus. Familie: Cactaceae. Carnegiea gigantea (Saguaro) este un cactus monotipic. Apare peste tot in desertul Sonoran din Arizona...