Ghimbir confiat

Ingrediente:

250 g ghimbir curatat si feliat subtire
sare
1 cana zahar pentru compozitie
zahar

Mod de preparare: alegeti ghimbir nu prea tare, tanar, pe care il decojiti si il taiati felii subtiri cu un cutit bine ascutit sau un curatator de legume. Se pune la fiert in apa putin sarata, cat sa il acopere, si se lasa la fiert, pe foc mic spre mediu, pentru 30 de minute. Se pastreaza jumatate din cantitatea de apa, iar ghimbirul fiert se scurge si se pune din nou la fiert cu apa pastrata, zaharul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pentru 30-35 de minute pe foc mediu, amestecand din cand in cand. Se scurge deasupra unui bol pentru a pastra siropul de ghimbir si zahar, iar bucatile de radacina se lasa la racit pentru 2-3 ore. Se pun intr-un bol, se presara bine cu zahar, amestecand bine feliile de ghimbir pana cand sunt acoperite pe abmele parti. Se lasa la racit, descoperite, peste noapte. Se pastreaza intr-un recipient inchis.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom si bere de ghimbir

    O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.

  • Cocktail cu vodca, limeta si ghimbir

    O reteta pentru un cocktail aromat, cu note acrisoare de citrice si gust picant dat de ghimbir.

  • Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.

  • Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta

    Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.

  • Cocktail cu bere de ghimbir, scortisoara si cidru de mere

    Un cocktail surprinzator pentru cei care vor o bere de ghimbir rece intr-o zi calduroasa, cu note intense de mar si mirodenii, excelent pentru clipele petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.