Ghindele comestibile

 

 Fructe ale stejarului, ghindele au fost testate si considerate a fi cele mai bune produse alimentare care actioneaza eficient pentru a controla nivelul de zahar din sange.

Acestea au un continut scazut de zahar si un postgust dulceag. Ele pot da un gust foarte bun mancarurilor, adesea fiind folosite drept ingrediente la prepararea tocanitelor si painii.

Inainte de consum ghindele trebuie sa treaca printr-un proces de prelucrare.

La recoltare ele au un gust amar deoarece contin o substanta numita tanin, aceasta gasindu-se si in compozitia stejarului. Taninul este folosit in industrie pentru prepararea solutiilor care au capacitatea de a pigmenta pielea.

Unele soiuri de ghinde contin mai mult tanin decat celelalte.

Cele mai bune ghinde sunt cele ale stejarilor albi, de diferite soiuri: stejarul alb Oregon sau stejarul Burr. Acestia au in compozitie in cantitati mult mai mici substanta numita tanin.

Articole asemănătoare

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • Din lumea plantelor

    Pana in prezent cercetatorii au identificat peste 80 000 de specii de plante comestibile, chiar daca unele dintre ele sunt foarte putin cunoscute sau cresc in zone departe de asezarile omenesti. Chiar si asa undeva exista unele varietati si gusturi pe care prea putini vor avea ocazia sa le incerce prea curand. Totalul este enorm daca tinem cont de faptul ca statistic aproximativ 90 la suta din alimentatia noastra provine din 30 de specii, cel mai des folosite

  • Curmalele, recomandate doar o data pe saptamana

    Curmalul este un arbore din familia palmierilor cu trunchi inalt, frunze mari de 2-3 m si fructe comestibile. In Romania,

  • Fructe comestibile neobisnuite. Durian

    Durian este un fruct exotic al carui nume indonezian ("spinos") denota perfect starea de fapt. Invelisul protector, alcatuit dintr-o multitudine de varfuri conice, constituie principala caracteristica pentru care

  • Varietatea speciilor de bostan

    “Gigantul” decorativ este inrudit cu anumite specii de castraveti si pepeni si exista peste 200 de sortimente comestibile