Gradini alpine

 

 In mijlocul unui mare oras puteti fi mai aproape de atmosfera sanatoasa si relaxanta pe care o ofera muntele. Astfel va puteti gandi la realizarea unei gradini alpine.

 

Realizarea acestui tip de gradina in mediul urban, intr-un spatiu mai mare sau mai mic, se obtine insa cu deosebita grija.

 

In acest sens este mai potrivit sa apelati la specialisti, dar puteti incerca si dumneavoastra. Elementele necesare sunt: roci, cascade, lacuri mici si, dintre plante, bineinteles cele care reproduc in miniatura mediul natural al muntelui. 

 

Nu uitati florile cu colorit viu ce ne incanta in drumetiile montane: campanula, dianthus alpinus, saxifraga, primula.

 

Pentru expunerea la soare puteti alege gentiana, saxifraga (cotyledon) si altele. Pentru expunere nordica, primula este foarte potrivita.

 

Sursa foto: misiuneacasa.ro

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Crinul Boogie Woogie

  Varietate deosebita de crin cu flori mari, parfumate, cu petale pe care veti intalni galbenul, portocaliul, trandafiriul, acest Boogie Woogie este perfect pentru buchete si aranjamente florale pretentioase, dar si pentru parcuri sau gradini.

 • Black Velvet, caisa si pruna intr-un singur fruct

  Inca o raritate in livezi si gradini, aceasta varietate de origine americana este practic o incrucisare intre cais si prun, si daca la prima vedere forma este cea clasica de caisa (la fel si gustul miezului zemos, deschis la culoare) coloritul la fructele bine coapte este cel de pruna, pastrand insa textura fructului de cais.

 • Andre Le Notre, creatorul celor mai faimoase gradini

  Cele mai cunoscute gradini din lume prin grandoare si frumusete raman Gradinile Versailles, creatia maestrului francez Andre Le Notre. Acesta a creat si Gradinile Les Tuileries din Paris, la fel de incantatoare.

 • Gradini viu colorate intreg anul

  Atunci cand ne gandim sa amenajam o gradina de flori vrem ca aceasta sa fie frumoasa si atractiva intreg anul. Chiar daca in unele zone din cauza climei acest lucru pare aproape imposibil, cu putina munca puteti da viata unei gradini de invidiat.