Guvernul da bani proprietarilor de paduri

Asociatiile proprietarilor de fond forestier vor beneficia de sprijin financiar pentru achizitionarea de logistica necesara administrarii si gospodaririi eficiente a padurilor, se arata intr-un comunicat publicat astazi de biroul de presa al guvernului.

 

Decizia  urmareste sustinerea proprietarilor particulari de padure, in situatia in care suprafata padurilor aflata in propietate privata va creste semnificativ prin aplicarea legii privind  retrocedarea integrala a proprietatilor funciare (legea 247/2005).


Actul normativ stabileste ca sprijinul financiar se acorda in functie de suprafata de padure detinuta, astfel:
   Asociatiile de pana in 100 hectare, 500 lei noi
   Asociatiile intre 100 si 200 hectare, 1.500 lei noi
   Asociatiile intre 200 si 500 hectare, 2.500 lei noi
   Asociere de peste 500 hectare, 3.500 lei noi

Asociatiile de proprietari primesc acest sprijin o singura data dupa inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.  

De asemenea, proprietarii de paduri vor fi sustinuti financiar sa efectueze lucrari de refacere a padurilor si a cailor forestiere afectate sau distruse de calamitati naturale sau de incendii, sa aplice programe de combatere a bolilor si daunatorilor padurilor. Calculul sumelor acordate in sprijinul proprietarilor de paduri se face lund in considerare documentele de constatare si evaluare a pagubelor. Decontarea finantarii lucrarilor se face pe baza documentelor justificative.

16.08.2006

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Suc de rosii picant cu morcovi, ardei, telina si ardei iute

  Daca va place sucul de rosii ati putea sa il transformati intr-o bautura putin picanta, cu multe vitamine si nutrienti, o cura de vitamine in forma lichida care va potoleste setea, va da un plus de energie si in plus gustul este placut, putin dulce.

 • Cucamelon, castravetele miniaturial cu coaja de pepene

  Un fruct marunt originar din America Centrala, unde este deosebit de popular, cucamelon pare sa fie la prima vedere un pepene verde foarte mic, marunt, nu mai mare decat o aluna de pamant sau un bob de strugure.

 • Trandafirii Mont Blanc

  Rezistent la boli, daunatori si la temperaturile foarte scazute, trebuie sa taiati tufa de Mont Blanc dupa spatiul disponibil si pentru a-i da o forma ingrijita, altfel tinde sa creasca haotic in toate directiile.

 • Fasole verde cu sos de lamaie

  O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

 • Turmeric - remediu natural pentru bolile de ficat

  Util in afectiuni hepatice si in regimuri de slabire, pentru a mentine sanatatea si vitalitatea tesuturilor si pentru a reduce problemele gastro-intestinale, turmericul pare una din acele plante miraculoase ce pot fi utile in neasteptat de multe afectiuni