HYACINTHUS

Familia: LiliaceaeHyacinthus
Aspect: Erect
Perioada de inflorire: Sfarsitul iernii, primavara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Medie

Cuprinde trei specii de plante cu bulb. Sunt flori parfumate care apar primavara in culori pastelate.

Cultivare: dificultate medie. Se planteaza bulbii toamna (in septembrie pentru a inflori in perioada Craciunului). Este foarte important sa nu se exagereze cu udarea. Bulbul trebuie acoperit de un strat de 15 cm de turda si mentinut la temperatura de 10 C, marind temperatura pe masura ce acestia infloresc, pana la 18 C si udandu-i cu regularitate.

Reproducere: Se despart bulbilii care se formeaza in jurul bulbului si se planteaza in vase mici.

Pericole: Poate fi afectata de boli cauzate de ciuperci, care determina putrezirea bulbului si a radacinii.

Specii si soiuri: Hyacinthus orientalis, Hyacinthus romanus. 
 

Articole asemănătoare

 • Primavara in gradina de flori perene

  Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca plantelor perene. Daca frigul iernii i-a tinut departe de gradina, sosirea zilelor calde ii invita acum afara din casa, propunandu-le sa redescopere in propria maniera frumusetea naturii.

 • Zambila – intre floare mitologica si cadou de Ziua Indragostitilor

  Florile parfumate ale zambilelor se bucura pe teritoriul Europei, gratie farmecului dar si extinderii lor generoase, de o lunga traditie si un simbolism aparte. Originara din Orientul Mijlociul, zambila (Hyacinthus orientalis) s-a raspandit de timpuriu in toate zonele adiacente Marii Mediterane.

 • Zambila, giuvaier al primaverii

  Zambila este o floare a primaverii, a sperantei si a vietii, care nu are nevoie de ocazii speciale pentru a fi oferita chiar si barbatilor. Florile in forma de clopotei placut si puternic parfumate au nuante din cele mai diferite: indigo, purpuriu inchis, coral, ciclam etc.

 • Zambila - Hyacinthus orientalis

  Denumire populara: zambila. Familie: Liliaceae. Zambilele sunt flori foarte formale si parfumate. Bulbii masoara in mod obisnuit 14-15 cm, dar pot atinge si dimensiuni gigantice pentru zambile...