Incalzirea globala, o problema pentru cei care sufera de astm si alergii

Specialistii ne spun ca un alt efect al procesului de incalzire globala este agravarea si inmultirea cazurilor de astm si asa-numitelor alergii ''de primavara''. Motivul este perioada de vegetatie prelungita a plantelor si faptul ca acestea se inmulteasc mai rapid, extinzandu-se in zone in care in mod obisnuit nu ar fi supravietuit.

 

Pe de alta parte, temperaturile ridicate sunt un veritabil inamic al virusurilor si microbilor care se dezvolta pe timpul iernii.

 

incalzirea globala, o problema pentru cei ce sufera de astm

 

In raportul preliminar al NU, care va fi dat publicitatii pe 2 aprilie 2007, se arata ca perioada de vegetatie a plantelor s-a prelungit din cauza temperaturilor crescute. Astfel, este foarte posibil ca perioadele de inflorire ale plantelor sa se repete de mai multe ori in acelasi an, lucru care s-a intamplat deja la noi, in Romania, cand aproape de mijlocul lui noiembrie papadiile erau inflorite pe campurile din jurul Bucurestiului. Acelasi lucru se intampla si in zona de sud a peninsulei Scandinave, unde fagii si mestecenii, care acolo nu infloresc in fiecare an, creasc mult mai vigurosi si tind sa isi deschida florile anual.

 

Lavinia Rorich

Gradinamea.ro

27.03.2007

Articole asemănătoare