Intrebari frecvente despre apa minerala

Corpul uman detine peste 70% apa. Astfel ne putem da seama cat de importanta este aceasta pentru organismul nostru. Nu doar lichidul este de mare insemnatate, ci si mineralele si oligoelementele pe care acesta le detine. Toate aceste fapte si nu numai, reprezinta un motiv in plus pentru care ar trebui sa ne indreptam atentia asupra apei, pe care o consumam si sa ne punem cateva intrebari.

Este apa scumpa mai buna decat cea ieftina?

Nu pretul este decisiv in stabilirea calitatii apei minerale. Este adevarat ca apa etichetata de marii si binecunoscutii producatori este de regula bogata in minerale si de buna calitate, insa consumatorul nu plateste numai produsul, ci si transportul si publicitatea acestuia. Astfel, apa minerala dintr-o regiune mai apropiata se poate gasi la jumatate de pret si la aceeasi calitate. In orice caz, indicat este sa aruncam o privire asupra etichetei, pe care putem vedea ce substante contine apa repectiva si sa ne indreptam mai putin atentia asupra pretului.

Apa naturala cu sau fara acid?

Aceasta decizie tine de fapt de gustul fiecaruia. Chiar daca apa minerala ajuta la o digestie mai buna si mai rapida si are un efect pozitiv asupra circulatiei sanguine si asupra sistemului nervos, nu inseamna ca apa plata este mai putin sanatoasa.

Cata apa ar trebui sa consumam zilnic?

Consumul mediu de lichide ar trebui sa fie de minim un 1 ½ l pe zi. Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani sunt suficienti 700 ml / zi, iar tinerii incepand de la 13 ani ar trebui sa consume aproximativ 1300 ml. In cazul in care facem efort fizic, indicat este sa dublam cantitatea sau cel putin sa o marim.

Expertii sunt de parere ca important este sa ne luam “portia” zilnica nu deodata sau la intervale scurte de timp, ci impartita pe tot parcursul zilei. Setea este un semnal de alarma pe care ni-l da corpul atunci cand se simte deshidratat.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Apa minerala – elixirul vietii fara calorii

  Apa reprezinta cel mai important lichid al lumii, fara de care nu putem trai si nu ar exista viata pe pamant. Chiar si omul, din punct de vedere al constitutiei

 • Cum ne influenteaza apa minerala sanatatea?

  Apa sta la baza tuturor proceselor vitale care au loc in lumea vie. In organismul uman ea detine o pondere de peste 70%, din acest motiv daca nu este administrata vreme de cateva zile intervin tulburari grave care pot cauza moartea.

 • Totul despre apa

  Se stie ca putem rezista chiar si cateva saptamani fara mancare, in schimb nu putem rezista mai mult de cateva zile fara apa. Aceasta ne ajuta sa absorbim nutrientii din mancare, sa digeram mancarea, determina mentinerea temperaturii optime corporale si filtreaza multe toxine.

 • Americano

  Ingrediente: 3 cl Campari 3 cl Vermouth rosu 5 cl apa minerala...

 • California lemonade

  Ingrediente: 6 cl whiskey 3 cl suc de lamaie 1 lingurita zahar 12 cl apa minerala...