Intretinerea gradinii in timpul verii

Foto: horizonlandscape.com

Vara gradina abunda in culori vii si nu da semne ca spectacolul cromatic se va diminua treptat in perioada urmatoare.

 

Totusi, activitatea de intretinere a gradinii trebuie sa persiste in aceste momente pentru ca sezonul cald are avantajele si dezvantajele sale, din perspectiva conditiilor pe care le creeaza. Nu este suficient doar sa admiram frumusetea florilor si a naturii ci trebuie sa ne implicam direct in dezvoltarea lor armonioasa.

 

In cazul oricarei plante, indiferent de anotimp, prima grija este aceea de a-i asigura cantitatea potrivita de apa. Acest lucru este cu atat mai necesar vara cand valorile temperarurilor sunt cele mai ridicate din tot timpul anului.

 

In zonele geografice caracterizate de precipitatii insuficiente sub raport cantitativ se impune controlul artificial al regimului hidric.

 

Preferabil este sa udati plantele dimineata devreme sau pe seara, atunci cand are loc o absorbtie mai eficienta si cand soarele nu are putere. Fie ca detineti un sistem automat de irigatie sau ca le udati personal, este foarte important ca acest lucru sa se realizeze cu regularitate, mai ales in zilele caniculare.

 

Atentie, in aceasta perioada frunzele de culoare galbena indica deseori faptul ca planta duce lipsa de apa sau, din potriva, ca este udata in exces. Stabiliti dumneavoastra care dintre cele doua este problema si incercati sa gasiti un echilibru.

 

Din pacate multe gradini au de suferit pe parcursul anotimpului cald fiind neglijate de proprietari in perioada concediului. Pentru aceasta situatie o solutie ar fi instalarea unui sistem automat care sa poata fi programat sa functioneze la anumit interval de timp prestabilit. Varianta mai populara este sa rugati o persoana apropiata sa ude gradina de 2-3 ori pe saptamana.

 

Alte probleme importante care pot interveni pe parcursul verii sunt bolile si daunatorii. Este bine ca periodic sa va asigurati ca gradina nu a fost invadata de daunatori, studiind atent frunzele, pe o parte si pe cealalta, dar si fructele.

 

Insistati atat asupra plantelor care sunt vizibil afectate cat si asupra celor sanatoase, care ar putea gazdui astfel de musafiri nedoriti. Daca semnalati o neregula, interesati-va in cel mai scurt timp despre ce este vorba pentru a putea lua masurile cuvenite.

Articole asemănătoare

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Tort de pepene rosu

  Orice desert are farmecul si gustul sau insa nu toate se preteaza la fel in timpul sezonului estival. Inghetata este de departe cea mai populara gustare pe care simtim nevoia sa o consumam in timpul verii.

 • Vase goale pentru amenajarea gradinilor de vara

  In timpul verii, gradina cu flori decorative din zona temperata prezinta cele mai mari similitudini cu gradina de tip mediteranean. Temperaturile ridicate si durata zilelor sunt principalii factori responsabili de acest fapt.

 • Trei sucuri naturale de vara

  Indiferent daca ne numaram ori nu printre adeptii alimentatiei vegetariene, in timpul verii avem nevoie de cat mai multe fructe si legume.

 • Clatite cu inghetata si ciocolata

  Nu este un lucru rau in sine acela ca in timpul verii simtim o nevoie mai mare de dulce. Exceptie fac, desigur, cazurile medicale in care zaharul este interzis cu desavarsire. In rest, putin dulce nu strica nimanui la o anumita perioada de timp.