Tort de pepene rosu

 
Orice desert are farmecul si gustul sau insa nu toate se preteaza la fel in timpul sezonului estival. Inghetata este de departe cea mai populara gustare pe care simtim nevoia sa o consumam in timpul verii. Insa dincolo de ce obisnuim sa mancam se afla ceea ce ar trebui sa devina obicei alimentar.

O astfel de reteta, mai putin cunoscuta, dar cu un potential major de afirmare, este tortul de pepene rosu. Chiar daca par sa se excluda reciproc, cele doua fac casa buna impreuna.  Nu e nevoie de cuptor incins si ore lungi de asteptare pentru a duce la bun sfarsit delicatesa ispititoare.

Nici macar numarul si tipul ingredientelor nu pot constitui o problema. Pentru 12 portii ai nevoie de:  1 pepene rosu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fara samburi, 580 ml smantana grasa pentru frisca, 50 g zahar, semintele de la 1 pastaie de vanilie.

Taie capetele pepenelui cu un cutit bine ascutit, astfel incat sa aiba forma unui cilindru. Curata coaja, partea alba, si ai grija sa pastrezi forma unui tort rotund. Din captele taiate scobeste cu un instrument special bilute de miez de pepene.

Bate smantana cu zaharul adaugat treptat, apoi semintele de la pastaia de vanilie. La final vei obtine o frisca dulce si parfumata. Asaza miezul de pepene pe un platou si tapeteaza-l cu servetele de hartie, pentru a absorbi excesul de umiditate.

Intinde frisca pe toata suprafata pepenelui. Asaza deasupra bilutele scobite mai devreme. Optional poti decora tortul cu frunze de menta.

Sursa foto: sprinklebakes.com  

I. C.

Articole asemănătoare

  • Suc de pepene rosu si capsuni pentru toate varstele

    Pentru ca de anotimpul estival trebuie sa se bucure atat cei mari cat si cei mici, in aceste zile este foarte important sa cunostem retetele cu care ne putem delecta impreuna, indiferent de varsta.

  • Zile fierbinti cu pepene rosu

    Afara de fenomenele astronomice care invedereaza instalarea verii in regiunile temperate, exista si o categorie mai speciala de martori legati de spatiul terestru: fructele. Pepenele rosu este cu certitudine cel mai emblematic fruct estival iar asta datorita combinatiei unice de calitati.

  • 4 cocktailuri simple de sezon cu pepene rosu

    In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula.

  • Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

    Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.

  • Salata de pepene rosu cu branza feta

    Bucurati-va de vremea calduroasa de afara savurand o salata racoritoare si hranitoare totodata: salata de pepene rosu cu branza feta.