Laguna Wayag, Indonezia

  

 Laguna Wayag este situata in Raja Ampat din Indonezia. Aceasta este una dintre cele sapte zone marine protejate de catre Guvernul indonezian din luna mai a anului 2007.

In Laguna Wayag exista 1250 de specii de pesti si 600 de corali "hard" ce dau nastere celei mai mari biodiversitati de pe intregul pamant.

Aceste zone marine protejate au fost, in mare parte, create datorita Conservarii Internationale prin Programul de evaluare rapida.

Articole asemănătoare

  • Patru mirodenii mai putin intalnite

    Anardana: numele are o sonoritate exotica, indepartata, dar acest condiment intalnit in bucataria traditionala sau persana este de fapt foarte accesibil – sunt pur si simplu samburi uscati de rodie, ce pastreaza gustul acrisor, acid si parfumat.

  • Scortisoara si povestea ei

    Cu aroma ei pe care o recunosti imediat, transformand orice reteta cu notele sale exotice, scortisoara nu este una dintre cele mai populare si indragite mirodenii din arta culinara, dar si una dintre cele mai vechi. Mentionata in mai multe randuri in Vechiul si Noul Testament, era folosita in Egiptul Antic (unde era mai valoroasa la un moment dat decat aurul) in ritualurile de imbalsamare, fiind considerata ca avand origine sacra.

  • Condimentele si secretele lor

    Bogat in vitamina A si C, cu multa cofeina, piperul negru ramane deosebit de popular astazi, o dovada in plus fiind faptul ca in restaurante reprezinta 30 pana la 50 la suta din consumul mediu de condimente.

  • Aria Protejata Poda, Bulgaria

    Aria Protejata Poda se gaseste la cativa kilometri departare de Bourgas, pe drumul catre Sozopol. In ciuda dimensiunilor reduse, este una dintre cele mai apreciate atractii bulgare aflate pe litoralul Marii Negre si poate constitui oricand un popas pentru turistii romani.

  • 10 lacuri vulcanice care au impresionat lumea

    Fiindca pot lua nastere numai in conditii speciale, lacurile vulcanice sunt caracterizate de un sarm specific. Indiferent ca sunt tacute astazi, ori agitate si imprevizibile, trecutul lor se leaga intotdeauna de unul dintre cele mai terifiante fenomene telurice: eruptiile vulcanice.


Warning: fopen(cache/c29f343ed8202483b2030e502a67063d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139