Lalea

Familia: Liliaceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Aprilie-mai
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

lalele

In acest gen se inscriu peste 100 de specii de plante, care se adapteaza foarte repede si au florile alcatuite din 6 petale.

Cultivare: Dificultate medie. Aceste plante necesita locuri insorite si un compost usor fertil, in care se mentine o permnenta umiditate. Plantarea bulbilor se efectueaza in septembrie, intr-o compozitie de pamant de flori amestecat cu putin calcar. Udarile trebuie sa fie regulate si se intensifica cand plantele incep sa creasca.

Reproducere: Speciile botanice se inmultesc prin seminte, iar celalalte cu ajutorul bulbilor.

Pericole: Singurii dusmani ai lalelelor sunt limacsii. Pentru eliminarea acestora se folosesc momeli otravite.

Specii si soiuri: Tulipa fosterina, Tulipa greigii, Tulipa kaufmanniana, Tulipa praestand, Tulipa tarda, Tulipa turkestanica.

Imagine : http://www.gradinamea.ro/P-LALELE-987-11753.html

Articole asemănătoare

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Lalele imperiale Rubra Maxima

  O varietate de lalea imperiala de o impresionanta frumusete, cu inflorescente mari de un rosu-portocaliu intens, cald, Rubra Maxima poate sa atinga la maturitate 100 de cm inaltime, este un soi cu aspect exotic si va schimba radical orice gradina.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.