Laleaua Double Polar

Soi cu aspect decorativ deosebit, ce devine imediat centrul de atentie in orice gradina, aceasta varietate de lalea dubla hibrida are flori de mari dimensiuni, cu o forma speciala. Baza este o jumatate de sfera formata din petale de un roz visiniu, delicat, iar in partea de sus va veti bucura de petale lungi, inalte, de un alb pur, imaculat, totul alcatuind o cupa de o rara frumusete. Tulpinile acestui soi sunt puternic, elastice, sustinand greutatea florilor mari, iar cunoscatorii le apreciaza atat pentru frumusetea deosebita, cat si pentru buna lor rezistenta la boli, daunatori sau ger.

Bulbii se vor planta de la sfarsitul verii pana cel tarziu la jumatatea lui decembrie (daca noptile nu sunt deosebit de reci), intr-un loc din gradina unde sa aiba in viitor cat mai mult soare, iar pamantul cel mai bun este unul cu drenare buna, fertil (eventual i se poate adauga in prealabil ingrasamant organic) si bine curatat de pietricele si buruieni. Dupa plantare – se vor lasa 15-20 de cm distanta intre exemplare – se uda abundent fiecare bulb, si ulterior trebuie periodic plivite si prasite. Lalelele din acest soi vor inflori in aprilie-mai si in iunie-iulie, fiind flori perfecte atat in gradini si parcuri, cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. O lalea Double Polar rezista cateva zile dupa ce a fost taiata, asa ca poate fi pastrata intr-o vaza. Nu necesita tratamente costisitoare sau dificile, dar nu trebuie sa uitati sa le udati periodic, sa taiati partile uscate ale plantei si sa indepartati buruienile.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva