Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. Florile sunt destul de mari, cate trei sau patru la fiecare fir, cu aspect decorativ deosebit, elegant, rafinat, fiind foarte bune si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase. 
 
Bulbii de lalea Albion Star se vor planta din august pana la sfarsitul toamnei, pamantul trebuie sa aiba drenare buna, sa fie fertil si putin acid, iar locul din gradina sa fie cat mai mult timp din zi in bataia directa a soarelui, rezultatul fiind inflorescente mari, proaspete, de un alb intens. Se vor adapta si unui regim de semi-umbra, dar inflorescentele nu vor fi la fel de rezistente si puternice. Vor inflori in martie-aprilie si trebuie udate pana atunci frecvent, pentru ca au nevoie de multa umiditate, fara excese care ar duce in timp la putrezirea radacinilor. Nu au nevoie de ingrijiri deosebite sau tratamente costisitoare, vor inflori de la un an la altul si trebuie taiate partile uscate ale plantei, iar orice urma de buruiana sa fie indepartata din vreme. Se recomanda plantarea grupata a mai multor bulbi de Albion Star, dar se completeaza la fel de bine cu alte varietati de lalele sau alte flori, de inaltime egala sau mai mica la maturitate. Datorita frumusetii si a culorii mai rar intalnite in cazul lalelelor sunt perfecte ca un cadou pentru alti gradinari pasionati sau in buchete pentru ocazii deosebite. 

Foto: jparkers.co.uk

Articole asemănătoare

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Trandafirii France Libre

  Inedit trandafir teahibrid de un portocaliu cald, intens (cu o nuanta mai deschisa spre mijlocul inflorescentei), acest France Libre este din pacate mai putin intalnit in gradini decat ar merita, fiind o varietate ce adauga un plus de culoare si eleganta oricarui spatiu verde.

 • Liliacul Primrose

  Liliacul ramane una dintre cele mai populare alegeri pentru gradina, deoarece este relativ usor de ingrijit si plantat, rezista mult in timp, inflorescentele sunt viu colorate, cu un parfum ce domina totul si transforma orice colt si orice spatiu intr-un spectacol de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul teahibrid Elina - parfum si eleganta

  Un trandafir teahibrid rezistent, viguros, cu flori de un alb crem delicat si un parfum puternic.