Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. Florile sunt destul de mari, cate trei sau patru la fiecare fir, cu aspect decorativ deosebit, elegant, rafinat, fiind foarte bune si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase. 
 
Bulbii de lalea Albion Star se vor planta din august pana la sfarsitul toamnei, pamantul trebuie sa aiba drenare buna, sa fie fertil si putin acid, iar locul din gradina sa fie cat mai mult timp din zi in bataia directa a soarelui, rezultatul fiind inflorescente mari, proaspete, de un alb intens. Se vor adapta si unui regim de semi-umbra, dar inflorescentele nu vor fi la fel de rezistente si puternice. Vor inflori in martie-aprilie si trebuie udate pana atunci frecvent, pentru ca au nevoie de multa umiditate, fara excese care ar duce in timp la putrezirea radacinilor. Nu au nevoie de ingrijiri deosebite sau tratamente costisitoare, vor inflori de la un an la altul si trebuie taiate partile uscate ale plantei, iar orice urma de buruiana sa fie indepartata din vreme. Se recomanda plantarea grupata a mai multor bulbi de Albion Star, dar se completeaza la fel de bine cu alte varietati de lalele sau alte flori, de inaltime egala sau mai mica la maturitate. Datorita frumusetii si a culorii mai rar intalnite in cazul lalelelor sunt perfecte ca un cadou pentru alti gradinari pasionati sau in buchete pentru ocazii deosebite. 

Foto: jparkers.co.uk

Articole asemănătoare

 • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

  Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

 • Laleaua Pinocchio

  Soi pitic de lalele cu inflorescente bicolore, cu petale in alb si rosu, de forma unor cupe alungite, aceasta varietate este excelenta pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete, atragand imediat atentia prin culorile intense si eleganta.

 • Daliile Eveline

  Usor de cultivat in gradini, parcuri sau in jardiniere si ghivece, acest soi de dalie iese usor in evidenta prin coloritul aparte, un alb cremos cu pete mov deschis in centrul inflorescentei, dar si prin aspectul elegant, delicat, si parfumul usor, dulce.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.